Rukometašice: Najteže do sada

Srpske rukometašice saglasne su u ocenu da je meč protiv Francuske bio najteži na Evropskom prvenstvu i ističu da su presrećne zbog plasmana u polufinale.

Izvor: JT

Četvrtak, 13.12.2012.

21:22

Default images

Izabranice selektora Saše Boškovića slavile su protiv Francuske sa 18:17 i u polufinalu će se sastati sa selekcijom Crne Gore. U drugom polufinalu će igrati Norveška i Mađarska.

Već sam jednom rekla na ovom prvenstvu da sam ostvarila najveću pobedu u karijeri, ali je ovo sada još veća. Napravile smo istorijski uspeh, iznenađenje. Katarina Tomašević je po ko zna koji put bila fenomenalna. Samopouzdanje nam je na visokom nivou i svašta može da se desi u nastavku”, rekla je kapiten Andrea Lekić.

Sanja Damnjanović je rekla da je njena ekipa odigrala odbranu za udžbenike.

Sreća pa se u petak ne igra utakmica jer ne znam ko će spavati posle ovoga. Biće snage, sigurno, za još dve utakmice. Šokirane smo, pokazale smo koliko smo želele uspeh, išle smo korak po korak. Pokazali smo, pre svega, kako se igra odbrana za udžbenike”, rekla je Damnjanovićeva.

Jelena Popović je istakla da je njena ekipa zaslužila da proslavi pobedu jer je ‘rasturila’ protivnika.

Poslednja dva minuta utakmice su bila najstresnija u mom životu, ne znam da li je bilo gore nama na klupi ili onima na terenu. Sada ćemo da proslavimo ovaj uspeh, pošto smo ih ‘rasturili’. U polufinalu nas očekuje Crna Gora i to će biti pravi mali balkanski derbi”, rekla je Popovićeva.

Pivotmen Sanja Rajović, koja je protiv Francuske bila najefikasnija sa pet golova, rekla je da ekipa mora da ostane mirna do kraja Evropskog prvenstva.

Presrećne smo, ali moramo da ostanemo mirne jer imamo još da igramo. Svesne smo u neku ruku šta smo postigle i šta ćemo tek postići”, rekla je Rajovićeva.

Svetlana Ognjenović istakla je da je njenoj ekipi protiv Francuske bilo najteže do sada na takmičenju.

Kratko, ali jasno: polufinale! Sada nam je nekako bilo najteže do sada, s obzirom da smo morale, to do sada nije bilo tako. Malo nam je bilo ‘frka’, ali sve je fenomenalno prošlo”, istakla je Ognjenovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: