Tander trejdovao Hardena u Hjuston

Pomalo neočekivano, dva dana pred početak nove NBA sezone, Oklahoma Siti Tander trejdovao je najboljeg šestog igrača lige Džejmsa Hardena u Hjuston Roketse.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 28.10.2012.

10:36

Default images

Tander i Harden nisu uspeli da pronađu rešenje oko produžetka saradnje, pa je time okrnjeno jezgro mladog šampionskog tima Zapadne konferencije.

Roketsi su za sjajnog beka u Oklahomu prosledili Kevina Martina i Džeremija Lamba, dva pika prve i jednog pika druge runde, a pored Hardena su dobili centra Kola Oldriha, te krila Dekuana Kuka i Lazara Hejvarda.

Tander je Hardenu ponudio četvorogodišnji ugovor vredan 55,5 miliona dolara, 4.5 miliona manje od maksimalnog ugovora koji će dobiti od Roketsa.

Najbolji tim Zapada ranije je potpisao dugoročne ugovore sa Kevinom Durentom, Raselom Vestbrukom i Seržom Ibakom, ali je jezgro tima okrnjeno pošto Harden nije pristao na ponuđene uslove.

On je prošle sezone prosečno beležio 16.8 poena uz 3.7 asistencija, a uz Durenta i Vestbruka bio je član olimpijskog tima SAD-a u Londonu.
Može li Martin biti deo nove trojke Tandera?
Harden se mučio prošle sezone u finalnoj seriji protiv Majajmi Hita, ali su se u OKlahoma Sitiju nadali da će u predstojeću sezonu ući sa još iskusnijim timom, u kojem su najveće svezde sve mlađe od 24 godine.

Tander je za Hardena dobio odličnu zamenu, sjajnog strelca Kevina Martina koji je u proteklih osam NBA sezona prosečno ubacivao 18.4 poena. Propustio je kraj prošle sezone zbog povrede ramena.

Stigao je i talentovani ruki Džeremi Lamb, 12. pik sa drafta koji je bio član šampionske generacije univerziteta Konektiket u NCAA ligi 2011. godine. On je tokom letnje lige predvodio Hjuston sa 20 poena po meču.

Roketsi su tokom leta pokušavali da dovedu Dvajta Hauarda, trejdovali su ili otpustili sve veterane osim pomenutog Martina, koji je potput Hardena u poslednjoj godini ugovor u kojoj će da zaradi 13 miliona dolara. Dolaskom Hardena, i ranije Džeremija Lina, Roketsi počinju novu eru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: