Delegat u Kruševcu ni reč o rasizmu

Delegat utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu nije u izveštaju UEFA pomenuo ni reč o rasizmu, prenose beogradske "Večernje Novosti".

Izvor: B92

Petak, 19.10.2012.

08:55

Default images

List navodi da se posle izveštaja sudija, koji je odmah stigao u sedište UEFA u Nionu, na stolu čelnika te organizacije našao i raport delegata sa utakmice na kruševačkom stadionu "Mladost", koju je mladi engleski tim u revanšu baraža za prvenstvo Evrope dobio rezultatom 1:0.

Ono što je dobro za Fudbalski savez Srbije, ističu "Večernje Novosti", jeste da ni u tom zvaničnom dopisu sa utakmice ne pominje se da je bilo rasističkih ispada u Kruševcu, na čemu insistiraju Ostrvljani, već je fokus na tuči igrača i članova stručnih štabova nastaloj po završetku meča.

Za UEFA je jasno da nije samo jedna strana kriva za incidente, pošto je pokrenula disciplinske postupke i protiv Srbije i protiv Engleske, a ko je sve kriv za dogadjanja u Kruševcu odmeriće za to nadležna komisija.

Dve reprezentacije, kao i FSS, naći će se na tapetu UEFA 22. novembra, za kada je zakazana sednica Disciplinske komisije i tada bi trebalo da budu donete konkretne odluke i kazne za aktere, podseća beogradski dnevnik.

O sudbini srpskih fudbalera i reprezentacije odlučivaće Disciplinska komisija UEFA koju čine predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi: Žak Anten (Švajcarska), Šandor Berci (Madjarska), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Nemačka), Georg Popesku (Rumunija), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: