Postupak protiv Srbije i Engleske

Evropska kuća fudbala pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije, ali i Fudbalske asocijacije Engleske.

Izvor:

Sreda, 17.10.2012.

20:28

Default images

"UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskih saveza Srbije i Engleske, zbog niza incidenata koji su se desili na stadionu "Mladost" u Kruševcu".

"Usled navodnih optužbi, da su po završetku meča, navijači Srbije na rasnoj osnovi vređali igrače Engleske. UEFA pokreće postupak protiv FS Srbije, kao i protiv igrača Srbije zbog fizičkog napada na protivničke igrače", stoji u saopštenju UEFA.

"Ove tačke će biti na dnevnom redu već na sledećem redovnom sastanku komisije UEFA, koje je zakazano za 22. novembar".

Fudbalski savez Engleske saopštio je da je uložio žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji zbog vređanja na rasnoj osnovi, a najoštrije je sva dešavanja u Kruševcu osudio premijer Velike Britanije Dejvid Kameron. Vrlo brzo Kameron se našao na udaru Rija Ferdinanda, koji mu je poručio da prvo počisti svoje dvorište.

Selektor Engleza Stjuart Pirs rekao je da je tužno to što se desili u Kruševcu. Međutim on ističe direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Savo Milošević došao u svlačionicu Engleza posle utakmice i izvinio se za incidente.

Povodom incidenata na revanš utakmici baraža, za plasman na Evropsko prvenstvo u Izraelu, oglasio se i bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Ins, koji je zatražio je od UEFA da izbaci mladu reprezentaciju Srbije iz kontinentalnih takmičenja na 10 godina.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković kaže da bi Englezi trebalo da pričaju samo o fudbalu, a ne o "nekim drugim stvarima".

Srpski repezentativac Slobodan Medojević rekao je da on nije čuo uvrede u Kruševcu tokom utakmice sa Englezima.


Povodom incidenta u Kruševcu oglasio se i FS Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: