Kruševac: Pojedinci krivi

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je da su pojedinci krivi za incident koji se dogodio posle fudbalske utakmice reprezentacija Srbije i Engleske.

Izvor:

Sreda, 17.10.2012.

17:39

Default images

"Gest našeg mladog igrača bio je neprimeren. Nadam se da će Fudbalski savez Srbije to da osudi, ali bilo je određenih provokacija i od strane engleskog igrača prema navijačima. Svako od njih nosi svoj teret i za to što su učinili ili nisu učinili treba da odgovaraju", rekao je Gašić.

Posle gola koji je postignut u četvrtom minutu sudijskog produžetka utakmice došlo je do tuče igrača i članova stručnog štaba, a među glavnim akterima incidenta našli su se Nikola Ninković iz Srbije i Deni Rouz iz Engleske.

"Žao mi je zbog incidenta koji se dogodio, jer sam imao privilegiju da juče (utorak) ugostim ambasadora Velike Britanije Majkla Devenporta. Obojica smo osudili pojedince koji ne shvataju ozbiljnost toga da predstavljajući svoju zemlju moraju da budu na visokom nivou. I u sportskom i u svakom drugom smislu", istakao je Gašić.

On je dodao da je Kruševac pokazao da je "jedini grad koji još može da ispuni stadion do poslednjeg mesta kada igra mlada reprezentacija Srbije".

"Ponašanje kruševačkih navijača juče je bilo na izuzetno visokom nivou. Svi su videli da je grad učinio sve da organizuje utakmicu i da je Kruševac grad koji neguje tradiciju gostoprimstva. Tako će i da ostane", rekao je Gašić.

Policija prikuplja informacije

Kruševačka policija saopštila je da, u saradnji sa javnim tužilaštvom, intenzivno radi na prikupljanju svih činjenica i identifikaciji aktera događaja na terenu i tribinama na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

U saopštenju se navodi da je nakon završetka utakmice došlo do međusobnog fizičkog kontakta i guranja igrača obe reprezentacije na terenu, kao i u tunelu namenjenom za odlazak u svlačionice.

Rukovodioci obezbeđenja su u tunel uveli pripadnike policije koji su pružili pomoć redarima i fizički se postavili između članova dve reprezentacije, nakon čega nije bilo fizičkog kontakta.

Dodaje se da pripadnici policije ovom prilikom nisu upotrebljavali sredstva prinude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: