Medojević: Ja nisam čuo uvrede

Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Slobodan Medojević rekao je da nije čuo rasne uvrede na račun igrača Engleske tokom utakmice odigrane u Kruševcu.

Izvor: MJ

Sreda, 17.10.2012.

13:48

Default images

On dodaje da su ih reprezentativci Engleske po završetku duela provocirali.

"Kad se završila utakmica, bio sam na drugoj strani terena. Koliko sam saznao posle od saigrača, oni su bili isprovocirani gestovima Engleza prema publici u Kruševcu", kaže Medojević.

On je na kraju meča zaradio crveni karton, kao i Englez Deni Rouz. Engleska je slavila sinoć sa 1:0 u revanšu baraža za Evropsko prvenstvo, a na po završetku utakmice došlo je do tuče između igrača i članova stručnog štaba oba tima.

"Svakako da je slika sa kraja utakmice veoma ružna. Bilo bi mnogo bolje da nije došlo do toga. Sada se više pažnje posvećuje tome nego mečevima baraža, u kojima je bilo velike borbe. Krivo mi je zbog incidenta. Ipak, ne mislim da je samo naša krivica već i engleskih igrača", objasnio je Medojević.

Isključeni Rouz rekao je da su navijači u Kruševcu ispuštali majmunske zvuke tokom zagrevanja, ali i svaki put kada se tokom meča približavao aut liniji.

"Tokom meča sam bio fokusiran na igru i ne mogu da tvrdim 100 posto, ali stvarno mislim da nije bilo tih povika. Takođe, za period pre utakmice, kada smo se zagrevali siguran sam da nije bilo uvreda na rasnoj osnovi. Englezi su i pre dolaska u Srbiju potencirali te priče, da će ih navijači loše dočekati. I da je bilo nekih povika, verujem da se radilo o grupici od maksimum pet, šest ljudi", istakao je kapiten mladog tima Srbije.

Medojević je dodao da mu je žao što se ekipa nije plasirala na EP, ali da nema šta da zameri saigračima.

"Dali smo maksimum u oba meča. Borili smo se, ali nismo imali ni sreće, ni koncentracije na kraju. U Kruševcu smo bili neuporedivo bolji. Nedostajalo nam je i nekoliko drugova koji su u A reprezentaciji. Ipak, mislim da smo na pravi način reprezentovali zemlju", zaključio je Medojević.

Zbog incidenata u Kruševcu, FS Engleske, ali i britanske vlasti zatražile su kazne za FS Srbije. Pre pet godine, zbog sličnih incidenata na meču sa Engleskom na EP u Holandiji, FSS je morao da plati kaznu od 16.000 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: