Janković: Bolje da pričate o igri

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković kaže da bi Englezi trebalo da pričaju samo o fudbalu, a ne o "nekim drugim stvarima".

Izvor: MJ

Sreda, 17.10.2012.

10:33

Default images

Engleska je u revanš utakmici pobedila Srbiju sa 1:0 i sa ukupnih 2:0 plasirala se na Evropsko prvenstvo, a posle utakmice je na terenu došlo do sukoba igrača i pojedinih članova stručnog štaba, koji se nastavio i u tunelu.

"Mi im čestitamo, ali mislim da bi trebali da skrenu fokus sa nekih drugih stvari i da pričaju o fudbalu", rekao je Janković posle utakmice u Kruševcu, a prenosi Fudbalski savez Srbije na svom sajtu.

Selektor Engleske Stjuart Pirs rekao je da su navijači vređali levog beka njegovog tima Denija Rouza koji je crnac, a kapiten Džordan Henderson kaže da je publika na njih bacala kamenje, stolice i metalni novac.

"Njihovo prvo i jedino pitanje bilo je vezano za uskakanje klupe u teren na kraju utakmice, što ja iskreno ne mogu da razumem. Mislim da bi trebali da budu srećni što su se uopšte kvalifikovali. Posle ovakve bitke nije korektno pričati o drugim stvarima", kaže Janković.

On dodaje i da je razočaran ishodom baraža, ali da njegova ekipa nema čega da se stidi.

"Možemo da budemo razočarani ishodom, ali definitivno nemamo čega da se stidimo. Ekipa je pokazala da ima igrače na koje će srpski fudbal svakako računati u bliskoj i malo daljoj budućnosti", rekao je selektor "orlića".

"Engleska pripada samom vrhu evropskog fudbala, bili smo ravnopravni, imali smo periode i kada smo dominirali. Nismo iskoristili prilike. Iz velike želje da postignemo gol, primili smo ga u poslednjoj sekundi", zaključio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: