Ins: Izbaciti Srbiju na 10 godina

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Ins zatražio je od UEFA da izbaci mladu reprezentaciju Srbije iz kontinentalnih takmičenja na 10 godina

Izvor:

Utorak, 16.10.2012.

22:33

Default images

Povod za to su incidenti na meču mladih timova dve zemlje u Kruševcu.

"Ovim stvarima moraju da se pozabave Sep Blater i Mišel Platini. Da se ja pitam, izbacio bih Srbiju iz narednih pet kvalifikacionih ciklusa. Nažalost, pretpostaljam da će dobiti neku malu kaznu. Ove scene ne zelimo da vidimo u fudbalu, jer nas vraćaju u mračno doba", rekao je Ins za Bi-Bi-Si.

Njegov sin Tom igrao je u Kruševcu protiv Srbije u revanšu baraža za odlazak na EP za mlade u Izraelu sledeće godine.

Engleska je u utorak, kao i u prvom meču u Noriču, slavila sa 1:0. Po završetku duelu u Kruševcu, došlo je do tuče pojedinih igrača i članova stručnog štaba oba tima.

Predstavnici FS Engleske tvrde da je sukob započela srpska strana, a delegatu UEFA prijavili su i da je bilo više uvreda na rasnoj osnovi sa tribina.

"Osuđujemo ovakve stvari, i rasizam i tuču. Naši igrači i članovi stručnog štaba bili su isprovocirani. Prijavili smo nekoliko stvari nadležnima u UEFA, a očigledno je da su uvrede bile upućene našim tamnoputim igračima. Sada je sve na UEFA", navodi se u saopštenju FS Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: