Škoti: Moramo da pobedimo Belgiju

Reprezentacija Škotske pomalo neočekivano je poražena u ostrvskom derbiju od Velsa, pa je ouzbiljno ugrozila borbu za plasmana na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Subota, 13.10.2012.

15:20

Default images

Škoti su vodili u Kardifu do 80. minuta, ali je potom Geret Bejl sa dva gola doneo preokret i pobedu Velsu.

Selektor Škotske Kreg Levin zna da njegov tim u sledećem meču u utorak mora da pobedi Belgiju, ukoliko želi da se i dalje bori za plasman u Brazil.

"Poraz od Velsa nam ne ostavlja ništa drugo nego da pobedimo Belgiju u utorak, to je sigurno. Biće to težak zadatak, ali šta da se radi", rekao je Levin britanskim medijima.

"Poraz od Velsa je pravi udarac za nas, momci su apsolutno razočarani. Da smo pobedili bilo bi nam malo lakše jer svaki bod vredi, ali sada moramo da pokušamo da dobijemo što više utakmica", kazao je selektor škotskih fudbalera.

Kapiten reprezentacije Škotske Daren Flečer bio je besan na nekoliko odluka sudije Florijana Majera iz Nemačke.

"Mislim da smo postigli savršeno regularan gol za prednost od 2:0 i mislim da bi u tom trenutku utakmica bila završena. Video sam snimak,
siguran sam u to. Aron Remzi je isto tako trebalo da dobije crveni, odnosno drugi žuti karton kada je simulirao u kaznenom prostoru",
rekao je Flečer.

Fudbaler Mančester junajteda je istakao da još ima nade da se njegova ekipa plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Još ima nade, ali biće teško. Mnogi misle da nemamo šanse protiv Belgije, ali ako uspemo da osvojimo tri boda, vratićemo se u igru. Igrači su uz selektora i to je najvažnije", istakao je Flečer.

Na tabeli Grupe A kvalifikacija Belgija vodi na tabeli sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirana Hrvatska, dok je treća Srbija sa tri manje. Vels je na četvrtom mestu sa tri boda, Škotska ima dva, dok je poslednja Makedonija sa jednim osvojenim bodom.

Utakmice četvrtog kola igraće se u utorak, 16. oktobra kada će Makedonija dočekati Srbiju, Hrvatska Vels, dok će Škotlanđani gostovati Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: