Vilmots: Srbija je favorit

Selektor fudbalera Belgije Mark Vilmots rekao je, na konferenciji za novinare, da je Srbija favorit u predstojećem meču.

Izvor:

Četvrtak, 11.10.2012.

22:39

Default images

"Srbija je favorit, ima dobar tim, tehnički jako dobro potkovan, sa dva odlična beka. Kolarov i Ivanović definitivno predstavljaju veliku snagu srpskog tima. Ono što će nam otežati posao je činjenica da igraju sa mnogo entuzijazma i optimizma na krilima pobede nad Velsom", rekao je Mark Vilmots.

Početkom nedelje delovalo je da će Belgijanci imati mnogo više problema sa povređenim igračima. Na kraju je knjiga spala na dva slova - Maruana Felainija i Romea Lukakua.

"Ne pričamo o onima koji nisu tu, nećemo da plačemo. Za svaki problem postoji solucija. Imamo dovoljno igrača, čak 26, tako da odsustvo jednog ili dva fudbalera ne može da bude problem", kategoričan je Vilmots.

Svestan je selektor, po mnogima najkvalitetnije selekcije u našoj grupi, da je Srbiju veoma teško savladati na "Marakani".

"Želim tri boda i normalno je da ne bih bio zadovoljan bodom pre utakmice. Sve zavisi od toga kako će se meč odvijati, verovatno i remi može da bude dobar rezultat", dodaje mladi strateg.

Posle septembarskih utakmica na vrhu su se izdvojile tri selekcije. Vilmots grupi favorita dodaje i Škotsku.

"Biće više selekcija u borbi za prva dva mesta. Svaka pobeda je izuzetno bitna u grupi, pa je teško reći da je neka utakmica odlučujuća. Ova je svakako veoma teška. Verujem da su u trci za Brazil četiri selekcije"

Vilmots nije želeo da ulazi u taktičke zamisli, ali je apostrofirao ono što njegova selekcija mora da uradi.

"Mi smo ovde da igramo, daćemo sve od sebe. Biće mesta i za ofanzivu. Svaki bod nam je veoma bitan. Moramo da vodimo računa da ne gubimo loptu na ključnim mestima na terenu i u važnim trenucima", zaključio je selektor "đavola".

Srbija i Belgija sastaju se u petak od 20.30, na beogradskoj 'Marakani', u okviru trećeg kola grupe A kvalifikacija za SP 2014.

Kompani: Najvažniji meč u grupi

Beta
Pre početka konferencije za medije posvećene belgijskim sredstvima javnog informisanja u salu je ušao Vensan Kompani, koji je bio neizvestan za meč, što je bilo dovoljno svima da "skoče" na defanzivca Mančester sitija.

"Razgovarao sam sa Kolarovom i Nastasićem o ovoj utakmici, dobri smo prijatelji. Poželeo sam im da pobeđuju, ali ne i u ovoj utakmici. Ovo je najvažniji meč u grupi, kako za nas, tako i za Srbiju. Očekujem "zapaljivu" atmosferu, ali imamo dovoljno iskustva da se nosimo sa tim" , istakao je Kompani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: