Robijaš u reprezentaciji Belgije

Povreda Romelua Lukakuo otvorila je vrata nacionalnog tima Belgije napadaču Genta Ilombe Mbojou, koji je donedavno bio u zatvoru.

Izvor: AK

Četvrtak, 11.10.2012.

10:30

Default images

25-godišnji igrač poreklom iz Zaira je pre tri godine izašao iz zatvora gde je bio od 2005. godine zbog otmice i silovanja 14-godišnje devojčice!

Mbojo je u to vreme važio za jednog od najvećih talenata u Belgiji, o čemu svedoči i njegov nadimak "mali Pele". Međutim, odrastanje u jednom od najopasnijih delova Brisela uvuklo ga je u svet kriminala i nasilja.

On se po izlasku s robije vratio fudbalu i preko Šarlroa i Kortrajka došao do Genta i poziva u reprezentaciju, što je uzburkalo duhove u Belgiji.

"Za mene je čast što sam deo ove grupa. Oduševljen sam. Ovaj poziv se ne odbija, pogotovo sa ovakvim imenima u timu. Imamo tešku grupu, ali jaku generaciju, znamo šta je naš cilj", rekao je iznenađeni Mbojo.

Mnogi smatraju da nasilnik i bivši zatvorenik ne treba da igra za nacionalni tim, ali selektoru Vilmotsu to ne smeta i on gleda samo sportsku stranu.

"Mbojo je prava zamena za Lukakua. Gledao sam ga mnogo puta i može mnogo da pomogne. Jak je u vazduhu i opasan pred protivničkim golom", rekao je Vilmots.

Meč trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, izneđu Srbije i Belgije igra se u petak na "Marakani" od 20.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: