Ignjovski: Svi zajedno smo Srbija

Srpske fudbalere u petak na „Marakani“ očekuje možda i najveće iskušenje u 2012. godini, pošto joj gostuje Belgija.

Izvor: JT

Sreda, 10.10.2012.

20:35

Default images

’Crveni đavoli’ su, poput ’orlova’ u prva dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ostvarili pobedu i remi.

Naš tim je duelom u Novom Sadu protiv Velsa pokazao da poseduje veliki potencijal, kao i kvalitet koji će se naći na pravoj proveri na „Marakani“. O tome svedoče reči, sada već standardnog veznog igrača u sastavu Siniše Mihajlovića, Aleksandra Ignjovskog.

Bez obzira na trijumf i igru koju smo prikazali protiv Velsa, moramo u duel sa Belgijom, ali i Makedonijom četiri dana kasnije da uđemo maksimalno oprezno. Svesni smo težine, koju nose ti dueli. Lično, bio bih zadovoljan i sa četiri osvojena boda, ali naravno da ćemo ići na dve pobede“, istakao je Ignjovski.

Fudbaler Verdera kaže da je srpska reprezentacija pokazala da može da igra na visokom nivou, ali isto tako i da zna da postiže golove. Recept iz Novog Sada treba primeniti i na svaki naredni duel.

Belgija ima snažan tim, sa mnogo kvalitetnih pojedinaca. Igraju izuzetno lep fudbal. Ako uspemo da ih zaustavimo na ključnim pozicijama i onemogućimo im pas igru, napravićemo mnogo i bićemo biti bliži šansama za postizanje gola“, naglasio je Ignjovski.
Beta
Veću motivaciju od samog nastupa za reprezentaciju igrači ne mogu da imaju. Ipak sve to dobija potpuno novu dimenziju kada se utakmice igraju na našem najvećem stadionu.

Marakana je jedinstvena. Ukoliko tribine budu ispunjene imaćemo izvanredan ambijent za igru. Očekujem podršku naših navijača. Svi smo jedan tim – Srbija. Zajedno možemo mnogo“, poručio je Ignjovski.

Naš reprezentativac u Verderu za saigrača ima člana nacionalnog tima Belgije Kevina de Brujna. Sasvim normalno, ’peckanja’ pred polazak na put je bilo, a tako će biti na samom mestu okršaja.

Rekao sam mu da pre i posle utakmice mogu da ga povedem u obilazak Beograda, ali da mi se na terenu ne javlja, jer ga tada neću poznavati“, kroz šalu je rekao Ignjovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: