Kompani neizvestan, Lukaku ne igra

Selekcija Belgije biće oslablenja protiv Srbije u petak neigranjem napadača Romelu Lukakua, a možda ostane i bez kapitena Vensana Kompanija.

Izvor: AK

Ponedeljak, 08.10.2012.

18:57

Default images

Kompani nije igrao u nedelju za Mančester Siti zbog povrede lože, pa je neizvestan i za meč u Beogradu. Njega bi u prvom timu trebalo da zameni Danijel van Bujten.

Sa druge strane, Lukaku ima problema sa skočnim zglobom, igrao je samo 20 minuta za VBA tokom vikenda, pa je Mark Vilmots u tim pozvao napadača Genta Ilombe Mbojoa.

Pod posebnim režimom rada je i vezni igrač Stiven Defur, dok će se Aksel Vitsel i Nikolas Lomberts kasnije priključiti "crvenim đavolima" jer su u nedelju igrali u Rusiji.

Kapiten reprezentacije Kompani ima problema sa povredom lože, koja ga je mučila i prošle sezone.

"Povreda nije mnogo ozbiljna, ali me mučila na poslednjoj utakmici koju sam igrao. Probaću da budem spreman za reprezentaciju", rekao je Kompani.

Medicinski tim "crvenih đavola" će do petka odlučiti da li će štoper igrati na “Marakani”, a potom i u Briselu protiv Škotske.

“U naredna tri dana Kompani će raditi po posebnom programu sa fizioterapeutom. Videćemo da li će Vensan biti spreman za petak”, rekao je selektor Belgije Mark Vilmots pre prvog treninga njegovog tima na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu u ponedeljak.
belgianfootball.be
Sa druge strane, Lukaku je odigrao samo 20 minuta u subotu protiv Kvins Park Rendžersa zbog povrede zgloba.

"Lukaku je već povređivao zglob tokom ranijih utakmica. Dobio je udarac od saigrača na treningu. Nekoliko nedelja je bio dobro, ali se bol sada vratila. Skener je pokazao da postoji oštećenje pa će Romelu privremeno biti van terena", saopštio je medicinski tim Belgije.

Njega je u sastavu Vilmots zamenio sa Ilombe Mbojom koji u poslednje vreme igra odlično za Gent. On je bio strelac pre sedam dana u remiju sa Klub Brižom (2:2).

Mbojo, koji će debitovati za Belgiju, glavom je u tom meču savladao Bojana Jorgačevića koga je Siniša Mihajović takođe naknadno pozvao u selekciju Srbije.

Duel Srbije i Belgije u trećem kolu Grupe A evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu igra se u petak, od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: