Ko je Feliks Baumgartner?

Austrijanac Feliks Baumgartner u utorak će pokušati da ispiše nove stranice istorije slobodnim padom sa visine od preko 36 kilometara.

Izvor: JT

Ponedeljak, 08.10.2012.

09:11

Default images

Baumgartner će to učiniti u okviru projekta Red Bull Stratos, koji ćete moći da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

To je ujedno savršena prilika da vas upoznamo sa Baumgartnerovim dostignućima i BASE skokovima koje je do sada izveo.

Heroj ekstremnih sportova do sada je izveo brojne spektakulatne BASE skokove, među kojima se izdvajaju oni sa statua Isusa u Riju, Petronas kula u Kuala Lampuru i oblakodera Tajpej 101. On je ujedno i prvi čovek koji je ikada preleteo slobodnim padom engleski kanal uz pomoć karbonskog krila, a sada je pred njim najizazovnija avantura ikada.

Red Bul je tim povodom pripremio video u kojem je prikazano pet Baumgartnerovih najboljih slobodnih padova, u šta možete da se uverite i sami. Uživajte!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: