Romi službeno dodeljena tri boda

Čelnici Serije A dodelili su tri boda Romi koja je trebala da odigra ligaški meč sa Kaljarijem u nedelju, međutim utakmica je odložen iz bezbednosnih razloga.

Izvor: JM

Ponedeljak, 24.09.2012.

17:50

Default images

Meč je prvobitno trebalo da se odigra pred praznim tribinama, međutim predsednik Kaljarija Masimo Selino je pozvao svoje navijače da dođu na stadion ukoliko imaju kartu, nezavisno od odluke Saveza.

Zbog takvog stava italijanska policija je otkazala meč.

Posle tog događaja Roma je uložila žalbu da joj se dodeli tri pobeda službenim rezultatom 3:0.

Direktor Rome Franko Baldini zatražio je da se njegovoj ekipi upišu tri boda pošto je Kaljari kriv za odlaganje utakmice.

"Mi smo oštećeni u ovoj aferi. Zbog neodgovornog ponašanja organizatora tražimo da nam Savez dodeli tri boda", rekao je Baldini.

Na kraju je Fudbalski savez Italije doneo odluku da se Romi dodeli tri boda.

"Romi će biti dodeljena tri boda službenim rezultatom 3:0 zbog odluke predsednika Kaljarija da pozove navijače na meč koji je odlukom zajednice Serije A trebalo da se odigra pred praznim tribinama. Takođe, sankcionisaćemo predsednika Kaljarija zbog neprimerenog ponašanja", piše između ostalog u saopštenju čelnika Serije A.

Zeman: Ovo samo može u Italiji

Zdenjek Zeman
Povodom ovog nemilog događaja trener Rome Zdenjek Zeman rekao je da je ogorčen izjavom predsednika Kaljarija Masima Selinija.

"Ovo se može dogoditi samo u Italiji. Predsednik Kaljarija je praktično pozivao na nasilje", rekao je ogorčeni Zemen.

Međutim, posle odluke italjinaskog Saveza, meč neće biti odigran jer je Roma dobila službenim rezultatom 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: