Šah: Favoriti sigurni u Valjevu

Favoriti su zabeležili sigurne pobede u drugom kolu ekipnog prvenstva Srbije u šahu, koje se igra u Valjevu.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Na muškom turniru, Novosadski ŠK pobedio je Nišlije sa 5,5:0,5, u kragujevačkom derbiju Vodovod je bio bolji od Radničkog 4:2, a istim rezultatom Jugović iz Kaća savladao je beogradske Romantičare.

Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca pobedio je Crvenu zvezdu sa 5:1, dok je beogradska Lasta bila bolja od subotičkog Spartaka sa 3,5:2,5.

Slobodan je bio VŠK Sveti Nikolaj zbog nedolaska Dunava iz Novih Banovaca.

U partijama na prvoj tabli, Sedlak je dobio Pavlovića, Šolak Ipatova, Nikolić Miloševića, a Marković Ivkova. Remizirali su Sargasjan i Efimenko, dvojica velemajstora sa najvišim rejtingom na turniru.

Na tabeli vode Novosadjani, Jugović i Lasta sa po šest meč bodova. Na ženskom turniru, beogradski BAS je sa 3:1 pobedio Požarevljanke, Šahmatni kružok iz Novog Sada je bio bolji od Rudovčani 3,5:0,5, a rezultatom 2,5:1,5 završeni su mečevi Novosadski ŠK-Nestor BG i Rad BG-Zlatar NV.

Jugović i Rudar KM igrali su 2:2. Slobodna je bila ekipa Jelice iz Goračića zbog otkaza beogradskog Vidikovca, koji se nije pojavio u Valjevu.

Na tabeli vodi BAS sa šest meč bodova, ispred Rudara sa četiri meč boda. Mečevi trećeg kola igraju se sutra (16.00), prvenstvo se završava 27. septembra, a titule brane BAS u ženskoj i Novosadski ŠK u muškoj konkurenciji.

Sport

strana 1 od 3 idi na stranu