SAF: Dosta je veličanja tragedija

Menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson apelovao je na navijače Liverpula i Mančestera da prestanu da pevaju pogrdne pesme vezane za tragedije.

Izvor:

Petak, 14.09.2012.

17:55

Default images

Navijači 'đavola' pevaju o tragediji na 'Hilsborou', dok sa druge strane navijači 'crvenih' pevaju o avionskoj nesreći, koja se desila na Minhenskom aerodromu.

"Mi smo dva velika kluba, i takva skandiranja ne priliče renomeu naših klubova. Vreme je da pesme tog tipa prestanu. I oni i mi smo pretrpeli velike tragedije u prošlosti, i to treba poštovati", kaže SAF.

Fergusonova izjava je došla samo dan posle izvinjenja Fudbalske Asocijacije Engleske, gradu Liverpulu i porodicama poginulih.

Sa druge strane, menadžer Liverpula Brendan Rodžers, rekao je da se nada da će posle objavljivanja 'istine o Hilsborou', 'idioti' prestati da pevaju o tome.

"Govorim kao ljudsko biće, ceo se naježim kada čujem pesme tog tipa, nevezano za koji klub je vezano. To asocira na nečiju tragediju i gubitak najbližih, tako da je takvo ponašanje za svaku osudu. Nažalost, na tribinama svakog kluba imate određen broj tih 'idiota'. Oni misle da pomažu svom timu, ali mu samo srozavaju ugled", zaključio je Rodžers.

Liverpul i Mančester Junajted se sataju 23. septembra na stadionu 'Enfild' u Liverpulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: