LŠ: AEL – Partizan (19.45)

Fudbaleri Partizana sastaju se u sredu uveče u Larnaki sa prvakom Kipra, AEL-om iz Limasola, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

19:43

Default images

"Crno-beli" su na stadionu u Larnaki odradili trening, a trener Vladimir Vermezović nema mnogo dilema.

Odlučio je ko će nositi crno-beli dres, dobio informacije o tome ko će i kako igrati za Kiprane, a zna manje-više sve potrebno o rivalu i njegovom treneru. Vermezović kaže da postoje svi uslovi za dobar meč Partizana.

Ovde smo se upoznali sa ambijentom, teren je izvanredan, a ekipa motivisana. Nema razloga da ne odigramo dobro. Znam sastav, ali važno je da nema nezadovoljnih”, kaže Vladimir Vermezović, koji je na Kipar doveo 21 igrača.

U konkurenciji za meč sa AEL-om su: Stojković, Petrović, R. Ilić, Aksentijević, Miljković, Ostojić, Ivanov, Stanković, Volkov, S. Marković, Lovre, Babović, S. Ilić, Vukić, Tomić, Jojić, Ninković, L. Marković, S. Šćepović, Zabija i Mitrović.
anorthosis.com
Klub iz Limasola prošle sezone je šokirao favorizovane ekipe APOEL-a, Omonije i Anortosisa i okitio se titulom posle 34 godine, iako se radi o ekipi koja je tri puta jeftinija od šampiona Srbije. Do rezultata su stigli zahvaljujući legiji stranaca, uglavnom sa portugalskog govornog područja (5 Portugal, po 3 Angola i Brazil) i čvrstoj odbrani.

AEL nema zvezde, ali je odlična ekipa, biće težak rival. Dobro je što kada prime gol ne vraćaju se iz minusa”, kaže Vermezović.

Mi možemo ovde do jednog ili dva gola. Pobeda je fenomenalna stvar, ali ništa neće biti gotovo na Kipru”.

AEL je odlučio da kao domaćin ne igra na svom stadionu u Limasolu, već na terenu Anortosisa u Larnaki, jer je na njemu bolja atmosfera. Stadion prima 10.000 gledalaca, a očekuje sa da će u sredu biti potpuno ispunjen.

Nisu igrali Evropu 40 godina, prošle sezone njihov trener nijednom nije hteo da preuzme ulogu favorita, sada prvi put čujem da jeste, ne znam da li to sada radi iz taktičkih razloga ili zbog straha”.
partizan.rs
Poslednja kiparska iskustva beogradskih večitih rivala nisu dobra, pošto su i Partizan i Zvezda ispali od APOEL-a, koji predvodi srpski trener Ivan Jovanović. Jovanović je pružio crno-belima veliku pomoć pred ovaj dvomeč.

Znam i njihov sastav zahvaljujući Ivanu Jovanoviću, Hvala mu na pomoći oko skautiranja”, kaže Vermezović..

Crno-beli su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izbacili maltešku Valetu, dok je AEL bio bolji od Linfilda iz Severne Irske.

U Partizanu su svi optimisti pred dvomeč. Utakmica u Larnaki počinje u sredu od 19.45 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: