Prosinečki pred Upravnim odborom

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pojaviće se u ponedeljak na vanrednoj sednici Upravnog odbora kluba, saznaju "Večernje novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

08:09

Default images

Kako piše beogradski dnevnik, uprava "crveno-belih" zasedaće od 17.00 časova, a Prosinečki bi trebalo da bude prvi koji će izneti svoje viđenje lošeg početka sezone.

Zvezda je već u drugom meču, prvom na svom terenu dobila zvižduke sa tribina, a iako je prošla u 3. kolo kvalifikacija za LE, navijači nisu zadovoljni viđenim. U četvrtak stiže Omonija, svi žele da izbegnu najgore.

Prosinečki će morati da ponudi i odgovore na pitanja vodećih ljudi kluba, među kojima vlada veliko nezadovoljstvo zbog strahovitih padova u igri i apatičnog, čak nedopustivo nonšalantnog odnosa većine igrača prema dresu koji nose.

Odgovornost mladog stručnjaka uvećava i činjenica da je od zimus i lider celog sportskog sektora, pošto od odlaska Ivana Adžića praktično obavlja poslove direktora i šefa struke.

Kao "tim-menadžer", Prosinečki se najviše pitao u vezi s pojačanjima, kako pre šest meseci tako i ovog leta. Naravno, u realizaciji onoga što je zamislio ima i ne baš beznačajno ograničenje u vidu mogućnosti koje (ni)je stvorila uprava, a one su daleko od Zvezdinih uvek velikih ambicija.

Ipak, trener "crveno-belih" se nijednog momenta, makar ne javno, nije žalio na mizeran budžet i skroman bilans prelaznog roka u kojem su dovedena trojica igrača koji zajedno nisu još ni minut odigrali.

"Stvorili smo mlad i jak tim, zadržali kostur ekipe kao što smo obećali i našli prave zamene za one koji su otišli. To nam je potvrdio i trener Prosinečki", rekao je generalni sekretar Đorđe Stefanović, govoreći o učinku uprave od koje su navijači tražili da ode.

Njegove reči samo su pojačale pritisak na Prosinečkog, koji je izjavama prošle sedmice, dan po povratku iz Belorusije, a zatim i posle revanš meča, sam sebi natovario još veći teret na pleća. Čak je otresito i vrlo samouvereno odgovorio na novinarsko pitanje da li je Zvezdi potrebno još neko pojačanje.

"Ne, nisu nam potrebni novi igrači. Imamo dobar tim, najbolji u Srbiji!"

Ovako zvučne tvrdnje sada treba i odbraniti, ali na terenu, kroz igru i rezultate. U slučaju neuspeha protiv Omonije, kola će se na nekome slomiti. Navijači su već tražili "glavu" predsednika Lukića i uprave, a njihova poslednja slamka može biti pokušaj da promenom na klupi probaju da smire strasti.

Prema saznanjima "Novosti", Prosinečki i dalje ima poverenje uprave, ili bar njenog većeg dela, tako da se status šefa struke zasad ne dovodi u pitanje, niti će biti tema razgovora. U ovom trenutku, svima na "Marakani" važan je jedino duel s Kipranima koje "crveno-beli" s nagriženim samopouzdanjem moraju da pobede kako znaju i umeju. U suprotnom, podrhtavanje tla na "Marakani" moglo bi da se pretvori u ozbiljan zemljotres.

Uprava Omonije upozorila je sve svoje navijače da budu oprezni ukoliko odluče da putuju u Beograd. Naime, na zvaničnom sajtu kiparskog kluba objavljeno je da će biti organizovan specijalan let za pristalice "zeleno-belih", ali je onima koji idu u sopstvenom aranžmanu poručeno da "budu pažljivi jer je u bliskoj prošlosti u Beogradu zabeleženo ozbiljno nasilje i opasni incidenti izazvani delikventskim ponašanjem".

Meč na Marakani igra se u četvrtak od 20.45 časova, a prodaja ulaznica počinje u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: