Jagodić prvi Srbin u Ciboni od rata

Krilni centar Marko Jagodić-Kuridža postao je prvi Srbin koji je posle raspada Jugoslavije došao u zagrebačku Cibonu.

AKIzvor: Glas Srpske Hrvatska
Podeli

25-godišnji košarkaš, kojem je porodični nadimak Kuridža, ruđen je u Zadru, a odrastao je u Novom Sadu.

U intervjuu za banjalučki "Glas Srpske" istakao je da neće biti tretiran kao stranac u Ciboni jer ima dvojno državljanstvo, kao ni da neće imati problema jer je Srbin.

"Nikad nisam ni pomislio da ću biti prvi Srbin posle rata koji je zaigrao za Cibonu i mislim da neću imati problema u novoj sredini. U suštini, sve se svodi na to kako se postavite prema navijačima, klubu i igri. Recimo, ako igrate loše i u nekom srpskom klubu navijači će vam zviždati i svašta vam govoriti sa tribina, a ista je situacija i u drugim klubovima. Već sam igrao za Čapljinu gde su Hrvati većina i nisam imamo nikakvih neugodnosti tako da se nemam strah od nastupa u ekipi iz Zagreba”, rekao je prošlosezonski MVP prvenstva Bosne i Hercegovine za Glas Srpske, dodavši kako će mu Cibona biti jedan od vrhunaca u karijeri.

“Sigurno da je prelazak u Cibonu veliki iskorak u mojoj karijeri, jer je klub iz Zagreba, uz Partizan i Crvenu zvezdu, jedan od najvećih klubova u bivšoj Jugoslaviji. Još sam pod određenim utiskom, ali čvrsto stojim na zemlji”, dodao je Jagodić-Kuridža koji je imao ponuda iz Srbije, ali ne željenih.

"Bilo je interesovanja onih manjih klubova koji nisu imali neke velike ambicije, ali se ponuda Cibone nije mogla odbiti. Generalno, veliki problem u Srbiji je taj što sasvim slabo ili bolje reći nikako ne prate košarkaška dešavanja u BiH i sasvim slabo su upoznati sa kvalitetom lige, kao i igračima koji tu igraju, pa je teško tim putem stići do onih najvećih".

Krilni centar je priznao da ga je Ciboni preporučio Jasmin Repeša koji ga je gledao često na utakmicama Čapljine, pre nego što je hrvatski selektor postao trener Cibone. U Čapljini je bio jedan od ključnih igrača sa potpunom slobodom u igri, ali ga u Ciboni očekuje potpuno drugačija uloga.

“Cibona me je dovela kao igrača za podršku i svestan sam da neću biti nositelj igre. Ono čime bih bio zadovoljan je između 15 i 20 minuta po utakmici i to je ono čemu se nadam i čime bih bio prezadovoljan”, zaključio je Marko Jagodić-Kuridža.

Jagodić-Kuridža je karijeru počeo u Spartaku iz Subotice, potom je igrao za Vojvodinu, banjačučki Borac, pre nego što je prešao u Čapljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu