I Zvezdu čeka Kipar - rival Omonija

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope sa kiparskom Omonijom, ako prođu Naftan.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2012.

13:26

Default images

Mečevi trećeg kola Lige Evrope igraju se drugog i devetog avgusta, a vicešampion Srbije u prvom meču biće domaćin.

Partizan takođe putuje na Kipar, jer će mu rival biti prvak te zemlja AEL Limasol, a oba naša tima izvukla su najteže moguće rivale u ovoj rundi. Vojvodina, ako prođe Suduvu, igra sa bečkim Rapidom.

Zvezda se sa Omonijom sastala 2001, na Kipru je bilo 1:1, a u Beogradu 2:1 za crveno-bele. Međutim, poslednje kiparsko iskustvo za Zvezdu nije bilo povoljno – ispala je od Apoela posle dva remija (2:2 i 3:3) u avgustu 2008.

Najbolji strelac prošle godine bio je Angolac Fredi, a ključnu ulogu na sredini terena imaće bivši tandem Vitorije Gimareš Nuno Asiš - Žoao Alveš, a u ekipu je stigao i Savo Pavićević, reprezentativac Crne Gore, kojeg dobro poznajemo iz vremena kada je nastupao za kulski Hajduk i Vojvodinu.

Omonija je dugo bio najslavniji i najtrofejniji klub na mediteranskom ostrvu, sa 20 titula šampiona, ali je poslednjih godina u senci Apoela.

Rapid je jedan od najstarijih austrijskih klubova, a bez trofeja je već četiri sezone. Bečki klub je do sada 32 puta bio šampion Austrije, poslednji put u sezoni 2007/08, dok je poslednji od 14 trofeja u Kupu osvojio 1995. godine. Prošle sezone, Rapid je bio drugi u prvenstvu, iza Salcburga, a najpoznatiji igrač tog tima je Nemac Štefen Hofman, koji je inače kapiten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: