Pobeda Zvezde u Vicebsku - 4:3

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su sezonu pobedom 4:3 protiv Naftana u beloruskom Vicebsku.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

16:50

Default images

Zvezda je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope počela trijumfom na strani, ali je ispustila ogromnu prednost od 3:0.

Igra u drugom poluvremenu sigurno će zabrinuti Roberta Prosinečkog, koji ima sedam dana da spremi ekipu za revanš, u kojem će pred svojim navijačima crveno-beli biti veliki favoriti.

Zvezda je igrala u formaciji 4-3-2-1, a sezonu 2012/2013 počela je u sastavu: Bajković – Mikić, Maksimović, Krneta, Mladenović – Dimitrijević, Milivojević, Evandro – Lazović, Milunović – Kasalica.

Za domaće su igrali Dovgjalo, Berezovski, Gorbačov, Kobec, Truhov, Buhatkin, Černih, Naumov, Zjulev, Sorokin, Kovalenko

Naftan - Zvezda 3:4 (Gavrjuško 48p, 67, Žukovski 77 - Kasalica 10, 70, Milunović 17, 34)

Prvo poluvreme bilo je fantastično za Crvenu zvezdu – od prvog minuta igrači u crvenom preuzeli su kontrolu, napadali, lako stvarali šanse i brzo došli do prednosti.

Kolike probleme su sa Zvezdinim desnim bočnim igračima imali domaći svedoči i to što je posle pola sata trener Kovalevič morao da ubaci Obrazova i duplira svoju levu stranu.

Lazović je bio nezaustavljiv, a posle dve prilike koje je saigračima pripremio iz igre i jedne odlične intervencije Dovgjala mladi Čačanin pogodio je Kasalicu iz kornera i Zvezda je vodila u devetom minutu.

U prvih pola sata Naftan je izgledao kao amaterska ekipa, ispadali su lako, retko su i stizali do lopte, a Zvezda je bez mnogo problema kontrolisala igru.

Osam minuta posle vođstva bilo je 2:0. Lazović je opet lepo prošao, poslao loptu u prostor za Kasalicu, ovaj prebacio istrčalog golmana, a Milunović se praktično ušetao u gol.
crvenazvezdafk.com
Posle dva gola u 17 minuta, još toliko se čekalo na treći. Lazović je još jednom probio odbranu rivala i centrirao, Milunović je mirno primio loptu u šesnaestercu i naciljao ugao za 3:0.

Tek u finišu poluvremena Naftan je prvi put zapretio, ali je Zvezda do poluvremena mogla da postigne još golova.

Na poluvremenu u igru je za domaćina ušao Aleksandr Gavrjuško, koji će biti ključni čovek preokreta. Već posle dva minuta u nastavku Mladenović pravi penal, a Gavrjuško uspeva da smanji.

Domaćin je tada zaigrao mnogo ozbiljnije, od trčanja, do startova, od kojih su mnogi bili izuzetno oštri, pa je svaki pokušaj akcije beogradskog tima zaustavljen faulom.

Istovremeno, Zvezda je potpuno izgubila igru, nije više koristila desnu stranu, i sve ređe je pretila.Tačno na pola prvog poluvremena stigla je kazna – jedan centaršut je bez preke potrebe i neometan pravo Gavrjušku na nogu poslao Mikić, a momak rođen u Potsdamu poslao je izuzetno precizno loptu u sâm ugao Bajkovićevog gola.
crvenazvezdafk.com
Frenetični trominutni period umalo je doneo izjednačenje, ali se Zvezda bukvalno jedva provukla, tako što je Bajković izvukao loptu sa same gol-linije, i odmah iz kontre ponovo stekla dva gola razlike – ponovo je posao odrađen po desnoj strani, a Kasalica lepo naciljao sa 15 metara.

Ipak, nekoliko minuta kasnije Naftan opet stiže na korak od crveno-belih. Još jednom su dobili poklon, u vidu loše intervencije Krnete, koju je iskoristio još jedan rezervista Žukovski, da smanji na 4:3.

I u tim trenucima Zvezda je mogla do petog gola, ali je Vešović propustio situaciju 1 na 1 sa Igorom Dovgjalom.

U finišu bilo je nekoliko donekle opasnih situacija,ali bez šuta ka golu Bajkovića.

Zvezda se vraća sa dva žuta kartona, Mladenoviću, Kasalici i Dimitrijeviću (dva u poslednjih pet minuta), utisak je da su domaći u drugom poluvremenu mogli da dobiju desetak, ali su se provukli sa četiri.
crvenazvezdafk.com
Utisak je da je Zvezda znatno jača od rivala iz Belorusije i sve osim sigurne pobede bi zaista bilo iznenađenje, ali ovakvi padovi bi mogli skupo da koštaju u nastavku takmičenja. Igra odbrane mora da brine, jer su svi golovi primljeni posle zaista početničkih grešaka, a rival nije morao da se trudi da sâm stvara šanse.

Naftan je nedeljama važio za tim koji teško daje i prima golove, ali je današnji meč potpuno drugačije izgledao. Sa druge strane, Zvezda je vrlo lako stvarala šanse i davala golove, stigla je do četiri gola na strani prvi put posle dvomeča sa gruzijskim Kolhetijem iz Potija, u avgustu 1998.

Zvezdu je u Vicebsku bodrila povelika grupa navijača, delimično iz Srbije, a dobrim delom i ruska pomoć, u vidu pristalica moskovskog Spartaka.

Revanš na Marakani igra se sledećeg četvrtka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: