Partizan sa Malte nosi sigurnih 4:1

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli novu sezonu pobedivši u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Valetu u gostima sa 4:1.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

20:21

Default images

Golove za crno-bele postigli su Tomić, Ivanov i Šćepović u prvom, odnosno Ostojić u drugom poluvremenu. Jedini strelac za domaćina bio je Mifsud.

Jedina loša stvar iz premijernog nastupa srpskog šampiona na Malti su povrede Gorana Lovrea i Lazara Markovića.

Partizan je od početka krenuo ozbiljno, nešto slabije je odigrao u drugom poluvremenu, ali i pored toga ima sigurnu prednost pred revanš koji je na programu sledećeg utorka u Humskoj. Crno-beli su pokazali da su znatno kvalitetniji od Maltežana, pa bi sve osim još jedne sigurne pobede u Beogradu predstavljalo veliko iznenađenje.

Trener Partizana Vladimir Vermezović znao je startnu postavu svoje ekipe i dan pre utakmice. Malo iznenađenje predstavlja izostanak iz prve postave i Saše Ilića i Zvonimira Vukića, pošto se Vermezović očigledno odlučio za nešto defanzivniju varijantu sa Babovićem, Markovićem i Lovreom na sredini.

Iako je trener crno-belih počeo sa nešto defanzivnijom postavom, njegova ekipa je od starta krenula sa napadima i nakon jednog kornera povela je već u šestom minutu. Prelep gol sa ivice kaznenog prostora spoljnim delom stopala postigao je Nemanja Tomić.

Domaćin je uzvratio u 12. minutu brzim kontra napadom, Mifsud je imao praktično otvoren put prema Stojkoviću, ali ga je golman Partizana zbunio istrčavanjem i prilika za Valetu je propala. Novu dobru akciju Partizan je imao u 16. minut, Lovre je odlično izbacio Šćepovića na desnoj strani, ovaj je poslao dobar i oštar centaršut, ali je udarac natrčalog Lazara Markovića odbranio Krul.
Domaćin je od 20. minuta krenuo nešto odlučnije ka golu Stojkovića, a u 22. minutu je zbog nesporazuma u odbrani srpskog šampiona umalo došlo do ozbiljnih problema. Pet minuta kasnije usledio je kratak period jer su navijači Partizana ušli iza gola i razvili zastavu.

U 32. minutu prednost Partizana je duplirana. Babović je dobro izveo korner sa desne strane, a Ivanov je bio najviši u kaznenom prostoru.

Do kraja prvog poluvremena dogodila se jedna loša i jedna dobra stvar za crno-bele. Prvo je povređenog Lovrea morao da zameni Saša Ilić, a nekoliko minuta kasnije nakon odlične akcije i asistencije Babovića u strelce se upisao i Stefan Šćepović.

Drugo poluvreme počelo je u lagan om ritmu, a prvu priliku imao je Deni u 53. minutu. Njegov pokušaj nakon odličnog solo prodora Ostojić je skrenuo u korner. Novi peh zadesio je crno-bele u 56. minutu pošto se nakon Lovrea povredio i Lazar Marković. Talentovanog krilnog napadača zamenio je Ninković.
Prvi ozbiljan napad u drugom delu Partizan je imao u 62. minutu, Babović je sve dobro uradio, ali je njegov pokušaj ipak završio za malo pored gola. Slabije je delovao Partizan u nastavku meča i zbog toga je kažnjen u 66. minutu. Odbrana je zaboravila Mifsuda koji je rutinski savladao Stojkovića za 3:1.

Odgovor na gol domaćina usledio je u 71. minutu. Treću asistenciju upisao je Babović, a gol je postigao mladi Ostojić koji je odlično reagovao na drugoj stativi za 4:1. U 76. minutu Vermezović je napravio i treću izmenu. Umesto Tomića zaigrao je Zabija koji je samo četiri minuta kasnije imao gol-šansu nakon prorigravanja Saše Ilića, ali nije uspeo da savlada Krula.

Do kraja meča još nekoliko poluprilika imao je Zabija, ali je na kraju ipak ostalo 4:1 za Partizan.

Valeta: Krul, Karuana, Acopardi, Borg, Feneh, Brifa, Deni, Falzon, Mifsud, Barbosa, Rikardo Roča.
Partizan: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, Saša Marković, Babović, Tomić, Lazar Marković, Lovre, Stefan Šćepović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: