Aktivnija uloga vojske na OI

Vojska Velike Britanije uključila se u obezbeđivanje OI u Londonu, a šef vojnih snaga premešten je u sedište preduzeća "G4S" koje brine o bezbednosti.

Izvor: MJ

Utorak, 17.07.2012.

19:03

Default images

Britanski “Independent” ukazuje da je šef vojske premešten u centralu “G4S” kako bi preuzeo aktivniju ulogu u kontroli bezbednosti Olimpijskih igara, jer navodno preduzeće za obezbeđenje nije ispunilo sve obaveze iz sporazuma o obezbeđivanju velikog događaja.

Ovaj potez je usledio kao odgovor na rastuću zabrinutost i nezadovoljstvo zbog nemogućnosti “G4S” da obezbedi obećane čuvare za olimpijce i posetioce tokom trajanja Igara.

Policijski služebnici iz devet jedinica takođe su uključeni u obezbeđivanje sportskih borilišta, kao i hotela u kojima će biti smešteni olimpijci, nakon što “G4S” nije uspeo da obezbedi osoblje.

Vojska bi, prema tvrdnjama lista mogla da bude pozvana da stavi na raspolaganje 2.000 ljudi, pošto “G4S” nije u mogućnosti da stavi na raspolaganje dogovoreni broj “bezbednjaka”.

Državni sekretar za bezbednost Tereza Mej priznala je da vlada još uvek nema uvida u to koliko će “G4S” biti u mogućnosti da obezbedi ljudi i ispuni zdatake tokom Olimpijskih igara.

“Postaje sve očiglednije da je “G4S” potrebna pomoć, ne samo u ljudstvu, već i u administraciji. To je razlog što je jedan mali broj vojnog osoblja upućen u centralu”, objasnio je jedan neimenovani predstavnik vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: