Tomas: Partizan nije bio bolji

Najkorisniji igrač finalne serije Agroživ Superlige Srbije Omar Tomas rekao je da Partizan nije igrao bolje u poslednjoj utakmici, koja je odlučila titulu.

Izvor: JT

Subota, 16.06.2012.

08:54

Default images

‘Crno-beli’ su u četvrtoj utakmici finala sa 86:82 pobedili Crvenu zvezdu u Železniku i došli do 11. uzastopne titule šampiona, a Tomas je istakao i da nije mogao da veruje da će doživeti takav meč.

Imali smo vođstvo u finišu, ali su nas skupo koštale izgubljene lopte, premda smo i dalje imali šansu. Kecmanova trojka je bila jako značajna, a Džejms nam je definitivno zabio nož u srce. Ne mislim da su igrali bolje, samo da su u pravom trenutku bolje izvršavali zadatke”, rekao je Tomas, “Utakmica je bila luda, ali i opasna, takođe, zato što je bilo tako vruće i bez vazduha. Ali i nekako je bilo zabavno. Ova utakmica je bila luda, ovo sam gledao samo na filmovima, nisam verovato da tako nešto postoji u stvarnosti”.

Američki internacionalac rekao je da se srpska košarka pokazala boljom nego što je očekivao i bitno drugačija nego ona na koju je navikao.

Stil igre je bitno drugačiji. Partizan je Partizan. Ako igrate dobro protiv njega, igraćete dobro protiv bilo koga u Evroligi. Košarka u Srbiji je bolja nego što sam očekivao. Igranje u Superligi je bilo teže nego što sam očekivao, ja sam samo mislio o Partizanu, a ne o drugima. Mislim da se ostali timovi dižu na nivo Partizana”, rekao je Tomas.

Tomas je naglasio da ne zna kakvi su mu planovi za ubuduće i da mu je prva želja da se vrati kući i odmori, a pre produžetka nastavka saradnje sa Zvezdom želi da zna kakvi su planovi kluba.

Moramo da razgovaramo prvo. Zanima me kakvi su planovi kluba, da li žele samo da opstanu u ABA ligi ili da se bore za trofej. Videćemo. Nisam još nista menadžerom razgovarao, a ni sa trenerom”, rekao je Tomas.

Rad sa jednim od najboljih evropskih trenera Svetislavom Pešićem bio je sasvim novo i zahtevno iskustvo za Tomasa.

Kada sam došao bilo je jako teško i valjda sam shvatio da je istina sve što se pričalo o njemu. Fizički možda ne bi bilo toliko teško da nisam imao pet meseci pauze. Pešić je drugačiji. Izazovan je i zahtevan. Ako igrate dobro i fizički ste spremni, pretpostavljam da je lako sa njim, ali posle pet meseci pauze. Odličan je trener, ali je i tvrd”, rekao je Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: