Dalipagić: Brinem se za Partizan

Legendarni košarkaš Partizana Dražen Dalipagić rekao je da strepi za sudbinu aktuelnog šampiona u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde.

Izvor: JT

Utorak, 12.06.2012.

13:37

Default images

Partizan je poveo u seriji sa 1:0, da bi ‘crveno-beli’ u drugoj utakmici izjednačili, pošto su došli do prvog trijumfa posle čak 15. poraza od večitog rivala.

“Moram da priznam da sam se malo zabrinuo za Partizan, jer sam video na prošlom meču fanatično borbenu Crvenu zvezdu, koja je agresivnom igrom nadoknađivala razliku u kvalitetu”, rekao je Dalipagić.

Treća utakmica igra se u utorak od 20 časova u “Pioniru”, a Partizan je domaćin.

Partizan ostaje favorit, ali trenutno, s obzirom na sveukupnu situaciju, blagi je favorit. Videli smo na delu novu Zvezdu, koja je izjednačila na 1:1 i stekla samopouzdanje. ‘Crveno-beli’ su odigrali čvrsto, a za Partizan je otežavajuća okolnost neigranje Katića i Džejmsa. Izostanak ovih igrača sigurno je veliki hendikep, moraće Partizan da zbije redove i zaigra jače i žešće. Na drugoj finalnoj utakmici bio je primetan pad u kvalitetu igre ‘crno-belih’. Nije ih služio šut za tri poena, a kada trojke ne idu Partizanu, onda to nije dobro po šampiona. Takođe, ‘crno-beli’ su videli da komotnom igrom ne može da se pobedi večiti rival, a činjenica je da su u drugi duel ušli malo opuštenije, što ih je skupo koštalo”, istakao je Dalipagić za “Sport”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: