Pujol: Gvardiola promenio istoriju

Kapiten Barselone Karles Pujol rekao je da je Pep Gvardiola promenio istoriju fudbala i da će mu kao igrač i kao čovek večno biti zahvalan.

Izvor: JT

Nedelja, 29.04.2012.

10:48

Default images

„Pep je promenio ovu igru, njegova fudbalska filozofija i sve što je uradio ostaće zauvek upisani u istoriju. Biću mu večno zahvalan što sam bio deo toga“, rekao je Pujol.

Pujol je dodao da bi pre samo sedam dana sve što ima stavio na to da će Gvardila ostati, ali posle poraza od Reala i Čelsija i svega što je rečeno rastanak je, nažalost, bio neminovan.

Nije lako biti trener najboljeg kluba na svetu i 24 sata misliti samo na fudbal. Naša sreća je što će nam novi šef biti Tito Vilanova, čovek koji pet godina radi sa Pepom, zna sistem i sada moramo da nastavimo putanjom koju nam je Gvardiola označio“, poručio je Pujol.

Gvardiola je u petak saopštio da će na kraju sezone, posle četiri godine i 13 osvojenih trofeja napustiti mesto trenera Barselone. Na toj fukciji zameniće ga njegov dosadašnji pomoćnik Tito Vilanova.

Više o tome šta je sve Gvardiola postigao sa Barselonom možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: