Jovanović: Bez igre po dubini

Trener Partizana Vlada Jovanović izjavio je da su loša igra u napadu i promašaji slobodnih bacanja glavni uzroci poraza od Cedevite u polufinalu ABA lige.

Izvor: AG

Subota, 28.04.2012.

20:37

Default images

"Što se tiče odbrane, možemo da budemo zadovoljni, ali kada smo je dobro igrali, nismo uspeli da uspostavimo našu igru po dubini."

"I to je glavni razlog. Promašili smo dosta slobodnih bacanja, što je u ovako važnoj utakmici bitno. Nedopustivo je da smo imali tako loš procenat izvodjenja penala", rekao je Jovanović novinarima u Tel Avivu.

Crno-beli su izgubili sa 68:56 i prvi put otkad se takmiče u Jadranskoj ligi, neće igrati finalnu utakmicu.

"Večeras se igralo na mali broj poena i vodjstvo se smenjivalo iz minuta u minut. U tim trenucima oni su imali puno skokova u napadu, i to ih je držalo u igri, a mi nismo uspeli da se odlepimo. Ono što smo znali, kvalitet Cedevite je šut za tri poena i kada oni vežu taj šut, ako nemate dovoljeno veliku razliku u poenima, veoma brzo stižu rezultat", dodao je Jovanović.

Protivnik Cedevite u finalu završnog turnira biće pobednik duela Makabi - Budućnost.

"Ovo je veoma bolan poraz, posle tradicije i dugog niza godina nismo u finalu. Večeras dosta stvari nije funkcionisalo. Cedevita nas je dobila u mnogim košarkaškim segmentima. Zasluženo su pobedili“, zaključio je Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: