Tito Vilanova novi trener Barselone

Gvardiolin asistent Tito Vilanova vodiće Barselonu do kraja sezone, potvrdio je sportski direktor Andoni Zubizareta.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

14:08

Default images

Zubizareta je to potvrdio na konferenciji za novinare, na kojoj se od klupe oprostio dosadašnji trener Katalonaca.

Od kada je Pep Gvardiola počeo da radi kao trener u mlađim kategorijama kluba, Tito Vilanova bio je njegov asistent, a zajedno su radili i u četiri sezone na čelu prvog tima, sa kojim su osvojili 13 trofeja.

Gvardiola se u petak ujutro povukao sa klupe Katalonaca, objasnivši odlazak pritiskom.

Frančesk Vilanova i Bajo (42) kao igrač bio je član mlade generacije iz koje su ponikli neki od heroja Krojfove Barselone - Karles Buskets, Giljerme Amor, Albert Ferer, Serđi Lopes...

Dok su oni vezali četiri titule kao članovi seniorske postave, on je od 1990. do 2002. igrao u manjim klubovima, uz samo 26 utakmica u Primeri.

Od početka Gvardioline igračke karijere bio je njegov asistent, najpre u odličnoj generaciji Barselone B, a zatim i četiri godine u najboljem timu, sa kojim je osvojio 13 trofeja.

Ranije tokom sezone Vilanova je morao na operaciju tumora doušne žlezde, zbog čega je izostao sa meča grupne faze Lige šampiona u Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: