Atletiko - Real za titulu na B92

Televizija B92 biće savršeno mesto da završite bogat sportski program u sredu, prateći madridski gradski derbi sa Kalderona: Atletiko – Real (22.00).

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

15:43

Default images

Real je ne tako davno delovao kao izvesni šampion Španije, ali je posle tri remija u pet mečeva njihova prednost pala na četiri boda.

Realu tek sledi put na Kamp Nou, zbog čega utakmica sa „Jorgandžijama“ za Murinjovu ekipi predstavlja potpuni imperativ. Do kraja Primere ostalo je još sedam kola.

U madridskom derbiju u sredu tradicija će biti na strani Reala, koji 13 godina nije izgubio od Atletika.

"Ovaj meč mogao bi da bude presudan u Realovom pokušaju da se domogne titule i smanji pritisak Barselone. Nema opuštanja, čeka nas paklenih mesec dana", rekao je legendarni napadač Reala Emilio Butragenjo.

Barselona bi trebalo da ima mnogo lakši posao, pošto već u utorak dočekuje Hetafe, a tim Pepa Gvardiole nalazi se u seriji od 13 pobeda.

"Nakon remija sa Valensijom, nema nam druge nego da pobedimo Atletiko na njegovom terenu", rekao je fudbaler Reala Raul Albiol.

Fudbaleri Atletika željni su da konačno prekinu seriju poznatijeg i trofejnijeg madridskog kluba.

"Real je lider u prvenstvu i to moramo da poštujemo. Imaju jedan od najboljih timova u klupskoj istoriji, ali svi u Atletiku željno iščekujemo meč i nadamo se da ćemo konačno prekinuti dugogodišnji post u gradskim derbijima", istakao je defanzivac Atletika Felipe Luiš.

U slučaju da Barselona i Real šampionat završe sa istim brojem bodova, titulu će osvojiti ekipa koja je bila bolja u međuobnim duelima.

Prvi ovosezonski "El Klasiko" pripao je Barseloni, koja je slavila sa 3:1 u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: