Češki teniseri puni samopouzdanja

Češki teniseri puni su samopouzdanja poslednjeg dana takmičenja u četvrtfinalu Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i Češke u “O2 Areni” u Pragu.

Izvor: JT

Nedelja, 08.04.2012.

11:33

Default images

Domaći igrači veruju da će srpskim teniserima vratiti poraz od pre dve godine u Beogradu.

“Mi vodimo, imamo prednost od 2:1, oni su pod daleko većim pritiskom. Na terenu se osećam dobro, nisam izgubio nijedan set, nadam se da ću u nedelju uneti sve ono pozitivno”, rekao je pred meč sa Jankom Tipsarevićem prvi igrač domaćih Tomaš Berdih.

Ne plašim se da je preopterećen. Dva puta je trenirao ovde u hali sasvim opušteno”, rekao je kapiten češkog tima Jaroslav Navratil.

Navratil je, ipak, upozorio da je Tipsarević sjajan teniser i da je samouveren, dok su češki mediji podsetili da je on mogao u subotu da se odmara, a Berdih je odigrao meč u dublu zajedno sa Radekom Štepanekom.

Ako Tiparević pobedi Berdiha, odlučujući će biti meč između Viktora Troickog i Radeka Štepaneka.

Sigurno ću biti spreman, učiniću sve da se oporavim i prikupim što više snage. Nadam se da će Tom uspeti, ali spreman sam da izađem na megdan u bilo kakvom stanju”, rekao je Štepanek.

Štepanek je u nedelju ujutro ponovio povodom afere oko vulgarnog rukovanja sa Tisparevićem posle drugog meča u petak da nije istina to što srpski teniser tvrdi da ga je uvredio.

I on je pokazao stisnute pesnice, što mislim da isto nije fer”, istakao je Štepanek.

Komentatori češkog radija podsetili su da između dve selekcije sevaju varnice još od prethodnog duela u Beogradu kada su se Česi žalili na ponašanje Novaka Đokovića, a da ni reči Janka Tipsarevića o njegovom smislu za fer igru ne treba shvatati ozbiljno.

Nije da je to još u nama, ali svi to pamtimo. Sada želimo da pobedimo. Prošli put smo izgubili, ali to je istorija”, rekao je Štepanek.

Prvi meč trećeg dana četvrtfinala teniskog Dejvis kupa između Srbije i Češke pri vođstvu Čeha od 2:1 igra se od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: