Berdih: "Ovo nije egzibicioni meč"

Najbolji češki teniser Tomaš Berdih izjavio je da očekuje pobedu svoje reprezentacije u duelu sa Srbijom i plasman u polufinale Dejvis kupa.

Izvor: MJ

Sreda, 04.04.2012.

17:31

Default images

"Daćemo maksimum i očekujemo pobedu. Ovo nije egizibicija, već meč u kojem se daje sve od sebe za pobedu svoje zemlje, pobedu koju poklanjaš svom narodu", kaže Berdih

On je istakao da za meč vlada veliko interesovanje domaće publike i da je zadovoljan uslovima za igru.

"Očekujem zaista veliku podršku i prepunu Arenu. Što se samih uslova za igru tiče, zadovoljni smo terenom. Za razliku od šljakastih terena koji se nalaze napolju, dvoranska šljaka je uvek vlažnija", dodao je sedmi igrač na svetskoj rang listi.

Bedrihov saigrač iz nacionalnog tima Radek Štepanek kaže da se dobro oporavlja od leta iz Majamija, gde je prošlog vikenda osvojio titulu u konkurenciji parova, i da, takođe, očekuje pobedu svoje reprezentacije.

"Oporavljam se od džet lega i osećam se sve bolje i bolje. Srećan sam zbog titule u Majamiju, ali najveću sreću meni donose pobede u Dejvis kupu. U tom takmičenju nastupaš za svoju zemlju, što ne može meriti ni sa čim. Očekujem prepunu Arenu i pobedu", rekao je Štepanek.

Selektor reprezentacije Češke Jaroslav Navratil rekao je da je njegova ekipa spremna za meč sa Srbijom.

"Tim je spreman, O2 arena je spremna. Tražili smo da se doda još šljake na teren, što je i urađeno, tako da je i on bolji nego prethodna dva dana", kazao je Navratil.

Duel Češke i Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa igraće se od 6. do 8. aprila.

U četvrtak u podne obaviće se žreb, posle kojeg će se znati rivali u mečevima.

U polufinale će se plasirati reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: