Tipsarević: "Psihom do pobede"

Reprezentativac Srbije Janko Tipsarević izjavio je da bi psihološka snaga i smirenost mogli da budu ključ uspeha protiv Češke u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2012.

16:19

Default images

"Moramo da se izborimo sa protivnikom, podlogom i navijačima. Ukoliko pokažemo da nam ništa od tih detalja ne smeta, moći ćemo da pobedimo", objasnio je Tipsarević.

Srpski teniser je rekao da uslovi u praškoj "O2" Areni nisu najbolji, jer je teren nov i vlažan.

"Ima dosta krivih odskoka, ali kako nama tako i njima. Česi udaraju dosta ravno zato me čudi što su izabrali šljaku. Moramo da budemo strpljivi, ne smemo da žurimo jer podloga je spora", rekao je Tisparević, koji je bio duhovitiji na Tviteru.

On je dodao da je Češka blagi favorit, zbog domaćeg terena i publike.

"Gledajući plasman prva dva igrača, skoro da smo izjednačeni. Podloga odgovara Berdihu i Štepaneku, Viktor i ja znamo da igramo na šljaci, ali malu prednost dao bih njima samo zbog domaće publike", rekao je Tipsarević.

Od juče osmi teniser na svetu otkrio je da mu prija napredak na ATP listi i da sa većim samopuzdanjem ulazi u naredne mečeve.

"Zadovoljan samo zbog osmog mesta, to je bio jedan od mojih ciljeva ove godine - da što brže napredujem na listi. Sigurno da sa takvim renkingom sa više samopouzdanja ulazim u ovaj, ali i u sve naredne mečeva", zaključio je Tipsarević.

Susret između Češke i Srbije igraće se od 6. do 8. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: