Stanić: "Uspeh će ostati upamćen"

Najbolji golman prvenstva Evrope u rukometu Darko Stanić ocenio je da u finalnoj utakmici Danci nisu igrali toliko dobro koliko je srpski tim bio loš.

Izvor:

Nedelja, 29.01.2012.

21:41

Default images

"Nije prijatno posle izgubljene utakmice, pa makar to bila i srebrna medalja. Čini mi se da nismo ušli kako treba u utakmicu. Nisu oni nešto posebno igrali koliko smo mi bili slabi, pogotovo u napadu. Ovo što smo uradili veliki je uspeh, ali mi je žao što i mi pored Novaka Đokovića i vaterpolista nismo osvojili zlato", rekao je Stanić.

Stanić je sa 15 odbrana ponovo bio najbolji u reprzentaciji Srbije, ali u finalnom meču sa Dancima nije funkcionisao napad.

"Ovaj uspeh će ostati upamćen, žao mi je samo što nije sve ispalo savršeno. Mislim da smo osvajanjem srebrne medalje ipak puno pokazali. Zahvalio bih publici na sjajnoj podršci, pokušao sam da njihovu energiju prenesem na saigrače", istakao je Stanić.

Srpski golman je izrazio uverenje da Evropski šampionat može mnogo da doprinese razvoju i popularnosti rukometa u Srbiji.

"Nadam se da će ovo nekoga animirati, da će početi ozbiljnije da se ulaže u rukomet. Verujem da će omladina, koja je za ovo kratko vreme počela da nas gleda kao idole, početi da trenira, da uskoro bude budućnost našeg sporta", zaključio je najbolji golman Evropskog prvenstva.

Srbija je u finalu izgubila od Danske sa 21:19, a selektor Srbije Veselin Vuković je istakao da je njegovom timu u finalu mnogo nedostajao povređeni Žarko Šešum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: