Veliki dan srpskog sporta

Nema sumnje da će 29. januar 2012. ostati u dalekoj budućnosti zlatnim slovima upisan u istoriju srpskog sporta.

Izvor: B92

Nedelja, 29.01.2012.

08:05

Default images

Retko se i tokom Olimpijskih igara, kada je raspored zgusnut, dogodi da jedna relativno mala država osvoji tri medalje u danu.

Srbija je već u petak obezbedila dve srebrne medalje, i finale Australijan Opena, a ako budu na dosadašnjem nivou i u finalu, lako bi se moglo desiti da u istom danu slavimo evropska zlata rukometaša i vaterpolista i Noletov peti gren slem.

Đoković če otvoriti dan u Melburnu, od 9:30, kada brani titulu na prvom gren slemu i pokušava da produži seriju od šest pobeda nad Nadalom u velikim finalima.

Vaterpolisti su takođe navikli na finala i na mečeve sa Crnom Gorom. Delfini će u Ajndhovenu od 15.30 sa donedavnim saigra;ima iy nacionalnog tima igrati za petu evropsku titulu.

U 17 časova u Beogradskoj areni rukometaši će probati da ponove učinak iz Pionira, gde su pre 12 dana pobedili Dansku, u prvom evropskom finalu za našu selekciju.

Kako god da se dan završi, teško je zamisliti da će se u dogledno vreme simultano toliko dobro odvijati situacija za naše sportiste, pa će 29. januar dugo da se pamti.

Postoji još jedan zanimljiv ugao gledanja: u godini koja prethodi Olimpijskim igrama u Londonu jedna zemlja od nepunih 8 miliona stanovnika osvojila je već dva evropska zlata u timskim olimpijskim sportovima (obe odbojke), a koliko do večeras mogla bi da ima još dva. Ako znamo da će i teniski turnir biti krajnje ozbiljan, jasno je da Srbija ima potencijal za najbolji olimpijski učinak u ovom veku.

Doduše, obe odbojkaške selekcije tek treba da se izbore za London, a rukometašima samo zlato daje direktnu vizu (u suprotnom idu na interkontinentalne kvalifikacije u aprilu), dok su samo vaterpolisti već obezbedili mesto u olimpijskom selu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: