Ričardson: Srbija osvaja prvenstvo

Polufinalne mečeve na Evropskom prvenstvu u rukometu u Beogradskoj areni posmatrao je i nekada najbolji rukometaš sveta Francuz Džekson Ričardson.

Izvor:

Subota, 28.01.2012.

18:32

Default images

U prvom polufinalnom meču Danska je pobedila Španiju (25:24), dok je Srbija pred 20 hiljada svojih navijača bila bolja od Hrvatske (26:22).

“Ubeđen sam da će Srbija da osvoji prvenstvo. Koliko sam ja video oni su bolji tim od Danske i plus imaju veliku podršku navijača”, rekao je Ričardson.

Ričardson je prokomentarisao drugi polufinalni meč.

”Drugo poluvreme utakmice između Srbije i Hrvatske je bilo neverovatno. Mislim da je srpski golman Darko Stanić napravio razliku na terenu i doneo pobedu domaćem timu. Velika podrška sa tribina dala je igračima Srbije dodatno samopouzdanje. Hrvati jednostavno nisu mogli da se vrate u meč.”

Francuz smatra da bi Srbija pobedila i da se igralo na neutralnom terenu.

”Ne mislim da bi rezultat bio drugačiji da se igralo na nekom drugom terenu. Srpska odbrana i njihov snažan golman bi sigurno učinili da Hrvatska ne postigne veliki broj golova – čak i bez pomoći publike sa tribina”.

Nekadašnji centralni bek i najbolji rukometaš sveta 1995. godine priznaje i da priželjkuje pobedu Srbije.

”Danska ima talentovan tim, ali ni njihov tim nema iskustvo igranja u finalima. Mislim da Danska nije bila bolja od Španije, ali bolje su odigrali u poslednjim minutima meča i tako došli do pobede. U finalu želim da pobedi Srbija”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: