Stanić: "Nije slučajno..."

Golman Srbije rukometne reprezentacije Darko Stanić izjavio je da nije slučajno što su srpski sportisti na Svetog Savu izborili tri finala.

Izvor: ÈŽ

Subota, 28.01.2012.

12:52

Default images

Pored rukometaša, plasman u finale obezbedio jeNovak Đoković, a za zlatnu medalju boriće se i vaterpolisti.

"Bićemo svesni uspeha kad sve bude prošlo. Presrećni smo, vidimo reakciju čitave države i regiona. Ja sam iz Crne Gore, zovu me i kažu da je tamo veliko slavlje. Eto, desilo se da na Svetog Savu doživimo toliki uspeh srpskih sportista, nije to slučajno", rekao je Stanić.

Stanić je u prvom poluvremenu polufinalnog meča sa Hrvatskom odbranio samo jedan šut, ali je u nastavku je "zaključao" gol, nanizao 11 odbrana i bio najzaslužniji za istorijsku pobedu Srbije.

"Znao sam da neće moći da izdrže takav pritisak i da ćemo se vratiti. U poluvremenu smo se malo sabrali, popričali, jer izgledalo je kao da nismo u utakmici i da prolazi pored nas. Pomislili smo - toliko željeno finale i naš san nam izmiče. Dogovorilio smo se da pružimo i više od maksimuma, ispalo je da je to bilo dovoljno i stvari su u nastavku počele da idu u pravom toku", rekao je srpski golman.

Na konstataciju saigrača da je prespavao prvo poluvreme protiv Hrvata Stanić je rekao:

"Igrači očekuju previše od mene. Nisu mi ni oni pomogli kao što su radili u prethodnim utakmicama, loša je bila odbrana. Teško je braniti kad na početku primiš pet-šest golova, onda ne ide kako treba. Zato me je i selektor zamenio kako bi imao što veću pauzu i spreman dočekao drugo poluvreme", rekao je Stanić.

Stanić smatra da je Danska ospasna ekipa i da neće biti lako pobediti je dva puta u kratkom periodu, ali da pred fanatastičnom publikom u Areni ništa nije nemoguće.

"Želeo sam da prodju u finale, jer ih bolje poznajemo, pobedili smo ih u grupi u Pioniru i sa većim samopuzdanjem ulazimo u utakmicu. Špance ne poznajemo tako dobro, učinilo mi se da su najkvalitetnija ekipa na šampionatu, ali pokazalo se da su i oni izgubili snagu u završnici", zaključio je Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: