"Navijam za sina i finale SRB-FRA"

"Vatreni sam navijač sina Nikole, pa samim tim i francuske reprezentacije", rekla je Radmila Karabatić, majka najboljeg rukometaša sveta za 2011. godinu.

Izvor: B92
Podeli

Radmila Karabatić je iz Francuske stigla u Niš uoči početka Evropskog prvenstva u rukometu, u grad gde živi njena najbliža rodbina - majka Veroslava i sestra Olivera.

"Niš je grad koji obožavam i u koji volim uvek da se vratim", kaže Radmila i dodaje da je to "grad njenih najlepših sećanja u kome se 1984. rodio Nikola".

Ona napominje da će do početka šampionata biti u Nišu, a zatim će otići u Novi Sad gde će pratiti utakmice francuske rukometne reprezentacije.

Očekuje da Francuzi odbrane evropski tron i priželjkuje susret Srbije i Francuske u završnici Evropskog prvenstva.

"Ako se ja pitam, Francuska je jača, ali Srbija igra pred svojom publikom, u svojoj zemlji. Ja navijam za Nikolu, ali nije to velika razlika, pobediće jači i bolji", sa smeškom kaže Radmila.

Nikolin otac Branko Karabatić, koji je preminuo prošlog proleća, bio je golman niškog Železničara u najtrofejnijem periodu niškog rukometa, a zatim je otišao u Robertso, francuski prvoligaški klub.

Radmila se suprugu pridružila sa sinom Nikolom posle diplomiranja na Medicinskom fakultetu u Nišu i po završetku stažiranja 1987. godine.

Nikola je počeo da igra rukomet sa osam godina u Frontinjanu, sa 15 godina je nastupao za omladinsku ekipu Monpeljea, a od 2001. godine je član prve ekipe tog kluba.

Sa 20 godina je dobio poziv iz reprezentacije Francuske sa kojom je osvojio dve titule prvaka Evrope, dve titule prvaka sveta i zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu 2008. godine.

Za nemački Kil igrao je od 2005. do 2009. godine i dva puta se peo na najviše postolje u klupskom takmičenju Evrope, a tri puta taj klub je bio pobednik Bundeslige.

Uoči Olimpijskih igara 2008. Karabatić je proglašen za najboljeg rukometaša na planeti, a pre pre dve godine je proglašen sportskim ambasadorom Niša.

U Monpelje se vratio 2009. godine gde je nastavio svoju sportsku karijeru. Njegov mlađi brat Luka takođe igra za ekipu Monpeljea i brani boje omladinske reprezentacije Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu