NBA: Igrači odbili ponudu, šta sad?

Unija igrača NBA lige (NBPA) odbila je ponudu vlasnika klubova prema kojoj je košarkašima trebalo da pripadne 50% zarade.

Izvor: B92, ESPN

Ponedeljak, 14.11.2011.

20:05

Default images

To je saopštio izvršni direktor NBPA Bili Hanter. On je rekao da su igrači pregovarali više od dve godine i da misli da su učinili dovoljno ustupaka, ali da NBA nije spremna da pregovara.

„Igrači nisu spremni da prihvataju bilo kakve ultimatume“, izjavio je Hanter i dodao da NBPA od ovog trenutka počinje proces kojim će se ustanoviti kao sindikat.

Pre nego što su igrači doneli odluku, vlasnici su najavili da bolju ponudu od te nisu spremni da daju, a komesar lige Dejvid Štern rekao je da buduće ponude mogu da budu samo lošije, što je Hater okarakterisao kao ultimatum rekavši da je to "krajnje nekorektno".

Predsednik NBPA Derek Fišer najavio je sledeće korake.

„Više nećemo pregovarati o kolektivnim ugovorima, sada će naš pravni tim igrati glavnu ulogu. Želimo da se vratimo na posao, da pregovaramo, ali rtaj proces je sada propao“.

Sada ni igrači više nisu spremni da pregovaraju, već najavljuju antimonopolsku tužbu protiv NBA.

Zbog svega toga rizik da ove sezone uopšte ne bude NBA lige sve je veći, a ukoliko sezona bude otkazana, najviše će profitirati evropski klubovi koji u svojim redovima imaju NBA igrače.

Šampion Srbije Partizan u svojim redovima već ima Nikolu Pekovića, a prethodnih dana spominjao se dolazak Saše Pavlovića i povratak Jana Veselog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: