EP: Srbija - Nemačka (18.00h)

U nedelju od 18 časova odbojkašice Srbije igraju finale Evropskog prvenstva protiv Nemačke, jedine selekcije koja ih je nadigrala na ovom prvenstvu.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 01.10.2011.

23:42

Default images

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je posle pobede nad Turskom da je njegova ekipa najbolja u Evropi ove sezone.

"Ubeđen sam da nijedna evropska ekipa ne može da se meri sa nama. Osvojili smo Evroligu, treće mesto na Gran priju i plasirali se u finale kontinentalnog šampionata".

"Nijedno takmičenje nismo žrtvovali i zbog toga čestitam devojkama. Nikad nisam bio ponosniji na njih", rekao je Terzić.

On je dodao da odbojkašice već duže vreme uspevaju da održe formu jer su izuzetno motivisane.

"Poznajući devojke, očekujem da u finalu odigraju najbolji meč u sezoni. Verujem da će dati maksimum, ali videćemo kolike će nam biti mogućnosti s obzirom na večerašnju uzbudljivu završnicu".
Uprkos pobedi, selektor Terzić rekao je da Srbija nije ponovila dobru igru iz četvrtfinala, kada je savladala Poljsku sa 3:0.

"Znao sam da će posle lako osvojenog prvog seta nervoza ući u ekipu, posebno kad se igralo poen za poen. Nervoza nas je i držala do kraja utakmice, a po izrazima na licu video sam da su igračice bolje raspoložene i da imamo šansu".

Kapiten Srbije Jelena Nikolić izjavila je da je ekipa u polufinale ušla mnogo bolje nego u četvrtfinalni duel sa Poljskom, ali su u nastavku brojnim greškama dozvolile Turkinjama da se vrate u meč.

"Odigrali smo tešku utakmicu i sasvim zasluženo smo u finalu. Nadam se da ćemo protiv Nemačke odigrati bolje nego pre nekoliko dana, kada su uspele da nas pobede. One su bez poraza do finala, igraju odlično i više nisu iznenađenje prvenstva", rekla je Nikolićeva i dodala da se nada da će i u nedelju ekipa imati veliku podršku navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: