EP: Odbojkašice u četvrtfinalu

Odbojkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale šampionata Evrope pošto su u Pioniru savladale selekciju Rumunije sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:15, 25:20).

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

17:22

Default images

Tim Zorana Terzića će se za plasman u polufinale boriti protiv selekcije Poljske. Taj meč na programu je u četvrtak od 20 časova u Pioniru.

Ponovo su naše odbojkašice imale osccilacije u igri, ponovo su bile nervozne, ali su ipak uspele da kada je to bilo najpotrebnije zaigraju najbolje i relativno rutinski su savladale Rumuniju.

Duel protiv Rumunije Srbija je počela kao i prva tri – veoma nervozno. Već na samom startu Rumunke su stekle prednost koju su uspevale da održe tokom većeg dela prvog seta. Na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:13.

Međutim, usledila je serija naših odbojkašica od pet uzastopno dobijenih poenai situacija na terenu pšotpuno se promenila. U finišu seta Rumunke nisu uspele da se vrate i Srbija je povela sa 1:0 (25:19).

U drugom setu sve je išlo mnogo lakše. Rumunke su samo na početku pružale kakav-takav otpor, ali bilo je očigledno da su naše odbojkašice znatno kvalitetnije kada igraju kako znaju. Na drugom tehničkom tajm-autu imale su šest poena viška, a do kraja seta su još i povećale prednost (25:15).

Nisu Rumunke želele tek tako da se oproste od borbe za plasman u četvrtfinale. Dobro su počele treći set, sličnao kao i prvi, ali tim Zorana Terzića ponovo je igrao sve bolje što se set više bližio kraju. Na kraju, ponovo uz dosta ocilacija, Srbija je slavila dobivši treći set sa 25:20.

Srbija: Lazarević, Brakočević, Malagurski, Krsmanović, Malešević, Molnar, Antonijević, Vesović, Ognjenović, Nikolić, Ninković, Rašić, Ćebić, Popović.
Rumunija: Nuku, Nedelku, Truku, Korjeutanu, Turlea, Nemtanu, Neaga, Manu, Albu, Grigorica, Butnaru, Kazaku, Murešan, Onejekve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: