EP: Srbija izgubila, slede Rumunke

Odbojkašice Srbije izgubile su od Nemačke sa 3-1 u setovima (25:22, 25:15, 20:25, 25:17) u trećem kolu A grupe Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2011.

20:26

Default images

Nemice su izborile direktni plasman u četvrtfinale, a Srbija će u doigravanju igrati sa Rumunijom u sredu, najverovatnije od 17 časova.

Nemačka će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Češka – Francuska. U prvom meču dana Francuska je dobila Ukrajinu sa 3-0 u setovima (26:24, 25:15, 25:14).

U prvom setu igralo se u serijama – Srpkinje su počele nešto bolje, ali su Nemice uzvratile nizom od pet poena i na prvom tehničkom tajmautu vodile su sa 8:6.

Minijaturom Jelene Nikolić (blok+napad) Srbija je povela sa 11:9, a posle smeča iste igračice domaći tim poveo je sa 14:11. Međutim, uporne Nemice ponovo su se vratile u igru, a posle greške Brakočevićeve povele su sa 20:19.

Srbija je uspela da preokrene posle odličnog servisa Maje Ognjenović i prvog tempa Rašićeve (22:21), ali tada su naše odbojkašice stale. Presudan je bio as Suške za 23:22, a gošće su nakon toga osvojile još dva poena i osvojile su prvi set.
Nemice su bile u naletu, igrale su sjajno u polju i bile su raznovrsnije u napadu, pa su potpuno kontrolisale dešavanja u drugom setu.

Do polovine seta Srbija se nekako i držala, ali su rivalke potom iskoristile novi pad u igri ekipe Zorana Terzića, pre svega u prijemu, i ubedljivo su uzele drugi set – 25:15.

Srpske odbojkašice su se u trećem setu trgle iz letargije, i publika je bila bučnija, a naše su se rastrčale po terenu. Ključnu prednost Srbija je stekla nakon odličnih servisa Rašićeve i napada Jovane Brakočević (19:15), a prethodno je značajnu ulogu odigrala i Brižitka Molnar. Protivnice su prišle na -2, ali je Srbija sasvim zasluženo osvojila treći set – 25:20.

Nažalost, ispostavilo se da je to bio jedini period dobre igre reprezentacije Srbije – već od početka četvrtog seta Nemice su zaigrale mnogo bolje, zadavale su servisima mnogo muka Srpkinjama i već na prvom tehničkom tajm-autu imale su prednost od 8:3.

Naše odbojašice do kraja su se borile, ali Nemačka je rutinski sačuvala prednost i zasluženo došla do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: