Kolaković: Četvrtfinale najbitnije

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je naredni meč - četvrtfinale na Evropskom prvenstvu, sada najvažniji.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.09.2011.

23:23

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se direktno u četvrtfinale jer je osvojila prvo mesto u Grupi A, sa tri pobede u utakmicama sa Turskom, Slovenijom i Austrijom.

"Spremamo se za četvrtfinale. Taj 15. septembar je za nas najvažniji dan, jer nas čeka borba za prolaz, za medalju", rekao je Kolaković posle meča.

Srbija će se sastati sa pobednikom meča izmedju Turske i Francuske.

"Francuska ili Turska, verovatno Francuska. Biće to pravi protivnik. To će biti teška borba. Sve je otvoreno i sve je moguće", rekao je Kolaković.

On je dodao da su u meču sa Austrijom u Beču navijači napravili "sjajan ambijent".

"Energija izmeđju nas i njih se razmenila na pravi način. To se videlo po mladim igračima koji su strpljivo čekali svoju šansu i odigrali sa toliko energije i kvaliteta da sam jako srećan zbog njih. Bila je to prava završnica mlade reprezentacije Srbije", rekao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Dragan Stanković ocenio je da je meč sa Austrijom bio "za rejting".

"Nismo potcenili protivnika, igrali smo angažovano sa odbojkašima koji do sada nisu imali priliku da igraju", rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, Francuska je favorit u meču sa Turskom.

"Francuzi su favoriti u meču sa Turskom, ali igraju promenljivo. Ako ponovimo igre iz prethodnih utakmica mislim da pitanje ko će ići u polufinale ne treba da se postavlja", rekao je Stanković.

Odbojkaš Srbije Vlado Petković naglasio je da je "lepo što je ekipa jako dobro odigrala sa skoro drugom postavom".

"Svi su se pokazali, dokazali i opravdali poziv selektora. Ovakvih utakmica više neće biti, jer sada sledi ono pravo, zbog čega smo ovde, a to je ulazak u polufinale", rekao je Petković.

On je dodao da u četvrfinalu Evropskog prvenstva očekuje reprezentaciju Francuske.

"Francuska važi za favorita. Igrali smo protiv Turaka, koji ne blistaju u ovom trenutku. Spremamo se za Francuze, a ako pobede Turci u osmini finala... možda bi to bilo i bolje", rekao je Petković.

Pobednici grupa Srbija (A), Rusija (B), Italija (C) i Slovačka (D) plasirali su se direktno u četvrtfinale.

U osmini finala sastaće se:
Slovenija (A 2) - Finska (C 3)
Francuska (C 2) - Turska (A 3)
Češka (B 2) - Poljska (D 3)
Bugarska (D 2) - Estonija (B 3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: