Fantastični Mesi srušio Real

Fudbaleri Barselone osvojili su španski Superkup pošto su u revanšu na Kamp Nou pobedili Real Madrid sa 3:2.

Izvor: AG

Četvrtak, 18.08.2011.

02:38

Default images

Heroj Katalonaca ponovo je bio dvostruki strelac Lionel Mesi koji je u samom finišu volej udarcem doneo svom timu trofej.

Barsa je do 10. Superkupa došla sa ukupnih 5:4, pošto je prvi meč na Bernabeu završen bez pobednika, 2:2. U zaustavnom vremenu Marselo je divljački startovao na debitanta Seska Fabregasa, pa je nastao potpuni haos pored aut linije.

Na kraju, Barsa je uspela da osvoji trofej, iako je utisak da je Real više pokazao u dva meča. Tim Pepa Gvardiole poveo je u 15. minutu kada je Lionel Mesi pokazao zašto je najbolji fudbaler sveta, fantastično je proigrao Andresa Inijestu, a ovaj je samo prebacio Kasiljasa.

Međutim, samo pet minuta kasnije izjednačio je Ronaldo koji je odlično snašao posle kornera i pokušaja udarca Benzeme. Mesi je najveći deo priprema Barselone propustio, ali je u 44. minute pokazao da mu ne treba mnogo.

Đerar Pike odigrao je prelepo petom u gužvi za omalenog Argentinca, koji je u svom stilu samo prebacio Kasiljasa dijagonalom. Imao je Real do kraja poluvremena još nekoliko prilika, prečku je pogodio Ronaldo, ali Barsa je vodila posle 45 minuta.

I Murinjo i Gvardiola napravili su po nekoliko izmena u nastavku, ali do promene rezultata nije došlo iako su oba sastava imala po nekoliko šansi. Devet minuta pre kraja ponovo je korner bio koban po Barsu. Lopta se odbila do Pepea, on je glavom prebacio za Benzemu koji se odlično snašao i levom nogom savladao Valdesa.

U finišu je za Katalonce debitovao Sesk Fabregas koji je bio učesnik akcije kod gola Mesija. Proigrao je Adrijana, ovaj je zavrnuo za Mesija a Argentinac je uhvatio volej u trku. Kasiljas je bio nemoćan, a Barsa je osvojila još jedan trofej, 11. za fantastičnog Pepa Gvardiolu kao trenera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: