Odbojka se igra uprkos neredima

Pripremni turnir u odbojci na pesku za Olimpijske igre u Londonu održaće se u četvrtak u engleskoj prestonici, i pored nereda koji traju već tri dana.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 09.08.2011.

19:55

Default images

Organizatori turnira saopštili su da će se 12 mečeva igrati na dva terena, umesto na jednom, kako bi svi stigli da se vrate kućama pre mraka.

Direktor Svetske odbojkaške organizacije za odbojku na pesku Anđelo Skveo istakao je da se pre donošenja odluke konsultovao sa organizatorima Olimpijskih igara u Londonu i sa lokalnom policijom.

Uradićemo sve što nam je rečeno da obezbedimo maksimalnu bezbednost. Nećemo nikoga dovesti u opasnost, nećemo ni rizikovati da se tako nešto desi“, rekao je Skveo.

U Londonu od subote traju neredi u kojima je uhapšeno više od 450 osoba, a koji su počeli u subotu zbog protesta pošto je u sukobu s policijom ubijen jedan 29-godišnjak. Nasilje se proširilo i na Bristol, Liverpul i Birmingem.

Zbog nereda već je nekoliko fudbalskih mečeva otkazano, među kojima su i prijateljske utakmice između Engleske i Holandije, odnosno Gane i Nigerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: