Vaterpolisti: "Srebro je uspeh"

Vaterpolisti Srbije rekli su u Šangaju da im je žao zbog poraza od Italije u finalu Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

18:07

Default images

Srpski delfini su međutim istakli da i srebrna medalja predstavlja ogroman uspeh.

"Svi zajedno, igrači i ceo stručni štab, napravili smo ovde izuzetan uspeh. Srbija je druga na svetu, u nečemu smo drugi na svetu... To je za ekupu i za naš vaterpolo ogromna stvar. Svi treba da slavimo", rekao je kapiten Srbije Vanja Udovičić.

Selekcija Srbije je u finalu izgubile posle produžetaka sa 8:7, a Italijanima je to treća titule prvaka sveta.

"Svi zaslužuju čestike. Ovog leta smo već osvojili Svetsku ligu, a sada smo i drugi na svetu. Dali smo sve od sebe i ne smemo da budemo nezadovoljni, ovo je veliki uspeh", kazao je Filip Filipović.

Filipović je proglašen za najboljeg igrača turnira u Šangaju, a ušao je i u idealni tim šampionata zajedno sa saigračem Andrijom Prlainovićem.
"Imali smo i danas šansu za pobedu, tako je to u sportu. U polufinalu protiv Madjarske smo je iskoristili, a danas ne. Prezadovoljan sam celim letom, uradili smo mnogo. Ovde smo imali odličan nastup, trudićemo sa da i dalje ovako predstavljamo Srbiju. Hoćemo da spremni dočekamo OI u Londonu 2012", izjavio je Prlainović.

Živko Gocić rekao je da je drugo mesto u ovom trenutku maksimum Srbije.

"Ceo turnir je bio veoma zanimljiv. Većina verovatno nije očekivala pobedu Italijana. Bilo je dosta dobrih i kvalitetnih utakmica. Ovo je naš trenutni maksimum, a videćemo da li će to u budućnosti biti dovoljno za nešto više", naveo je Gocić.

Nikola Rađen rekao je da se ekipa u Šangaju borila za celu Srbiju i dodao da srebrnu medalju "poklanja Srbima na Kosovu i Metohiji koji ovih dana prolaze kroz teške trenutke".

Golman Slobodan Soro istakao je da će reprezentacija i u budućnosti nastaviti da radi i igra na isti način, dok je Slobodan Nikić naveo da mu je "drago što je nacionalni tim na uspešan način završio naporno leto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: