SP: Srbija - Italija (15h)

Vaterpolisti Srbije igraju u subotu od 15 časova finale Svetskog prvenstva u Šangaju protiv selekcije Italije.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2011.

20:30

Default images

Igrači Dejana Udovičića pokušaće da odbrane titulu svetskog prvaka i još jednom potvrde epitet najbolje i najtrofejnije srpske ekipe u poslednjih 10 godina.

Dve selekcije su se već sastale ove godine na završnom turniru Svetske lige u Firenci, kada je oba puta slavila Srbija.

Selektor Srbije Dejan Udovičić upozorio je da ekipa ne sme da reaguje na eventualne provokacije.

"To bi bilo pogubno. Ovo je finale, niko ne voli da gubi. Ova ekipa ima lepu priliku da ostvari drugi trijumf za redom na Svetskim prvenstvima. Ali, mi ne želimo da branimo titulu iz Rima, već hoćemo da imamo motiv za osvajanje Šangaja. Šanse su potpuno
otvorene"
, rekao je selektor Udovičić.
Kapiten Srbije Vanja Udovičić rekao je da "delfini" prihvataju ulogu favorita u finalu.

"To je logično, jer je Italija zemlja u usponu. Imaju tri uzastopna finala i zato ne smemo ni jednog trenutka da se opustimo, da ih potcenimo. Najvažnije u ovom meču je da sebe smirimo, udjemo na pravi način u duel. U tom slučaju imamo velike šanse da pobedimo", istakao je kapiten.

Nikola Rađen ističe da ekipa ne sme da se osloni na pobedu iz Svetske lige u Firenci početkom leta.

"Ti mečevi ništa ne znače i oni nemaju nikakve veze sa susretom kojim zatvaramo prvenstvo. Imamo veliku priliku i ne bi smeli da je propustimo", rekao je Rađen.
Srbija je u polufinalu, posle preokreta i produžetaka, savladala Mađarsku sa 15:14, dok je Italija pobedila Hrvatsku sa 9:8.

"Italijani su odbranu doveli do savršenstva. Jaki su i u pojedinačnim kontrama. Moramo da budemo oprezni, jer nisu naivan protivnik. Uostalom, stigli su do finala", kazao je najbolji strelac Srbije Filip Filipović.

Andrija Prlainović kazao je da najviše ceni timski duh Italijana.

"Nikada nisu igralo tako kolektivno. Golman Tempesti je vođa, ali imaju još nekoliko vrhunskih igrača poput Gala, Đorđetija, Feluga. Biće neizvesno, a odbrana im je najjači adut", zaključio je Prlainović.

Finalna utakmica vaterpolo turnira na SP Srbija - Italija igra se u subotu u Šangaju od 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: