Mezenga: "Bićemo bolji u revanšu"

Crvena zvezda nije blistala na premijeri sezone, šta više, razočarala je igrom, ali je ipak slavila u Ventspilsu sa 2:1 i najavila prolaz u sledeću rundu.

Izvor: AK

Petak, 29.07.2011.

08:30

Default images

Junak pobede u Letoniji bio je brazilac Bruno Mezenga kojem je bilo dovoljno osam minuta u debiju da zatrese mrežu rivala. Prvi gol na meču koji je umnogome pomogao u pobedi Zvezde postigao je Andrija Kaluđerović, a kada se tim branio siguran na golu bio je Boban Bajković.

Junak pobede Crvene zvezde u Letoniji je nedavna akvizicija kluba, napadač Bruno Mezenga. Pogodak koji je postigao u poslednjim trenucima meča odlučio je pobednika i ulio dozu mirnoće u naše redove pred revanš u Beogradu. Brazilac je na terenu proveo samo desetak minuta, ali i to je bilo dovoljno da se uoči da se radi o kvalitetnom igraču.

"Srećan sam što je moj gol doneo pobedu ekipi. Obećali smo da ćemo igrati napadački i da ćemo ići na pobedu, i tako smo odigrali čitav meč, napadački. Važno je da smo pobedili, a u revanšu ćemo biti još bolji. Posebno sam oduševljen navijačima koji su prevalili toliki put da bi došli da nas bodre. Velika je čast bilo igrati pred njima", - izneo je svoje impresije posle prve zvanične utakmice u 'crveno-belom' dresu Mezenga.
Sasvim solodno je odigrao i prvi centarfor tima Andrija Kaluđerović. Otvarao se dobro, pretrčao mnogo, borio se sa odbranom Letonaca, i što je najvažnije u desetom minutu otključao je mrežu rivala lepim pogotkom, posle još lepše akcije Evandra i Mikića.

"U Beograd stižemo sa pobedom iz Letonije i to je najvažnije. Otvorili smo vrata četvrtog kola kvalifikacija i to je ono što je bitno i što se pamti. Imali smo mnogo grešaka u igri, ali sezona je tek počela i bićemo sve bolji i uigraniji kako vreme bude prolazilo. I protivnik je imao svoje šanse koje nije iskoristio, a meni je posebno krivo što pri rezultatu od 1:0, nisam iskoristio bar jednu priliku od dve kolosalne koje sam imao", samokritičan je posle meča bio Kaluđerović.
Čuvar mreže Crvene zvezde Boban Bajković, bez greške je odradio svoj deo posla na utakmici sa Ventspilsom. Zaustavio je nekoliko opasnih pokušaja Letonaca, a za gol koji je naša ekipa primila, ne snosi krivicu.

"Izuzetno teška utakmica, trebalo je da odigramo mnogo bolje, jer smo zaista bolji tim, ali jednostavno, bili smo ispod svog proseka. Revanš neće biti lakši, jer Ventspils će igrati tvrdo i pokušavati da iskoristi svoju "visinu". Ipak, mislim da je sada nakon pobede mnogo lakše i da ćemo uz pomoć navijača na našoj Marakani biti mnogo bolji", rekao je Bajko.

Revanš meč između Crvene zvezde i Ventspilsa igra se sledećeg četvrtka na stadionu 'crveno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: