Gol Mezenge za Zvezdino slavlje

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ventspils u gostima sa 2:1 (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

17:55

Default images

’Crveno-beli’ su poveli golom Andrije Kaluđerovića u desetom minutu posle centaršuta Mikića, ali je Višnjakovs izjednačio u finišu prvog poluvremena.

Pobedu Zvezdi doneo je Bruno Mezenga u drugom minutu nadoknade vremena, pošto se najbolje snašao u gužvi pred golom domaćih. Tim Roberta Prosinečkog jeste trijumfova, ali igrom nije baš oduševio, pa se očekuje mnogo bolja partija u Beogradu.

Već u prvom minutu Ventspils je stvorio odličnu priliku – odbrana Zvezde nije uspela da napravi ofsajd, Reljić je zakasnio, ali je Rugins šutirao glavom pored gola.
FoNet
Posle nešto sporijeg početka, Zvezda je ’spojila’ nekoliko dodavanja, a usledio je i prvi pokušaj ka golu – Kovačević je šutirao po zemlji iz velike udaljenosti, ali lopta je završila pored leve stative.

U 9. minutu domaći su izigrali ’crveno-bele’ na sredini terena, ali je solidan šut Višnjakovsa sa ivice kaznenog prostora Bajković izbacio u korner. Domaći su imali solidnu šansu i posle kornera, ali usledila je kontra posle koje su gosti došli u vođstvo.

Evandro je ’povukao’ kontru, dodao loptu na desnu stranu, Mikić je idealno centrirao sa boka, a Andrija Kaluđerović je bio sam na petercu i glavom je zatresao mrežu rivala – 1:0.

U 13. minutu Tošić je napravio potpuno bespotreban prekršaj daleko od gola i dobio je žuti karton. Tri minuta kasnije ekipa Roberta Prosinečkog imala je još jednu izvrsnu šansu – Dimitrijević je poslao loptu na desni bok, centrirao je Lazović, a Kaluđerović je ovog puta poslao loptu preko gola.
Zvezda je pokazivala male znake nesigurnosti u defanzivi, naročito kada su domaći igrali presing, ali ozbiljnije šanse za Ventspils nije bilo. Sa druge strane, Zvezde je izvela još jednu lepu kombinaciju po desnoj strani, a Kaluđerović je posle ubacivanja Mikića ponovo šutirao iznad gola.

Domaća ekipa uglavnom je pokušavala šutevima sa velike udaljenosti, ali je Bajković svaki put bio priseban. Međutim, u 44. minutu
Ventspils stiže do izjednačenja – posle dubinske lopte golmana Vlasovsa odbrana Zvezde smušeno je reagovala, Tošić je spustio loptu Višnjakovsu a napadač domaćih je iskoristio situaciju ’jedan na jedan’ i probacio je loptu kroz noge Bajkoviću (1:1).

Postoji sumnja da li je Višnjakovs pri prijemu loptu koristio ruku, ali čak ni ponovljeni snimak nije mogao da ponudi konačni odgovor na to pitanje.
FoNet
Na početku drugog dela igre Kaluđerović nije uspeo da iskoristi grešku u odbrani domaćih, a već u 50. minutu Ventspils je imao sjajnu priliku – posle centaršuta sa leve strane Šibamura je bio sam na 5m od gola, ali je poslao loptu preko gola.

Domaći su igrali bolje u tom periodu igre, a Bajković je spasao Zvezdu kada je posle Ruginsovog udarca prosledio loptu u korner.

Prvu pravu šansu u drugom delu igre Zvezda je propustila u 65. minutu – Dimitrijević je iz slobodnog udarca pronašao Mikića na drugoj stativi, ali desni bek ’crveno-belih’ traljavo je zahvatio loptu glavom.

Tek što je ušao u igru Vešović je oduzeo loptu na sredini terena, ali bio pomalo sebičan i završio je akciju udarcem pored desne stative. Sa druge strane, Ventspils je zapretio preko Lajzansa, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke.
Sve do samog kraja ozbiljnih šansi nije bilo, a ’crveno-beli’ nisu delovali najsigurnije pri dodavanjima i generalno nisu igrali na visokom nivou.

Ipak, u drugom minutu nadoknade vremena Zvezda dolazi do trijumfa – posle kornera sa leve strane stvorila se gužva u šesnaestercu domaćih, lopta se odbila od nekoliko fudbalera, a najsnalažljiviji je bio Bruno Mezenga i sa 3m je zakucao loptu u gol (2:1).

Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

Ventspils – Crvena zvezda 1:2 (1:1)
Višnjakovs 44 - Kaluđerović 10, Mezenga 90

Ventspils: Vlasovs, Postnikov, Kosmačovs, Tukura, Višnjakovs, Savčenkovs, Laizans, Martines (Abdultaofik 75'), Šibamura, Rugins, Gabovs.
Crvena zvezda: Bajković – Mikić, Reljić, Mijailović, Tošić – Kovačević, Dimitrijević (Vešović 75'), Evandro (Kadu 46'), Lazović, Borha, Kaluđerović (Mezenga 83').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

266 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: