EYOF: Rukometaši u polufinalu

Rukometaši Srbije igraće u polufinalu na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Trabzonu.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

09:59

Default images

Rukometaši su bili nadmoćni protiv selekcije Danske savladavši ih u drugoj utakmici grupne faze takmičenja rezultatom 40:24 i tom pobedom osigurali su prvo mesto u grupi B.

Već na poluvremenu bilo je 18:13, ali su u drugom periodu rukometaši Srbije bili još ubedljiviji. Najveći broj golova postigao je Nemanja Mladenović i to 12, dok je Stefan Radulović postigao devet.

Nas je baš išlo, a Dancima se nije ništa dalo. Ne bi trebalo da letimo u oblake, jer Danska je ipak jedna dobra ekipa kojoj danas nije bio dan. Trudićemo se da ostanemo mirni do četvrtka kada igramo polufinale, a u sredu ćemo saznati protivnika” rekao je po okončanju utakmice Aleksandar Savić, selektor rukometne reprezentacije.

Uspešan dan imali su i odbojkaši i košarkaši, dok su odbojkašice i košarkašice doživele poraze. Posle neočekivanog poraza od domaće selekcije Turske, odbojkaši Srbije bili su najbolji onda kada je bilo najpotrebnije. Rezultatom 3:0 po setovima 25:21, 18:25, 25:14, 25:22 savladali su najvećeg konkurenta za prvu poziciju u grupi, reprezentaciju Bugarske. U reprezentaciji Srbije najveći broj poena osvojili su Luka Medić 15 i Milan Katić 13.

Odigrali smo odličnu utakmicu možda i najbolju utakmicu generacije. Posle šokantnog poraza od Turaka pokazali smo da smo najjači kada je najpotrebnije, a sada nam ostaje da dobijemo reprezentaciju Španije i da učinimo prvi korak koji nam je bio cilj pre početka, a to je plasman u polufinale i borba za medalju”, rekao je Milan Đuričić, prvi trener odbojkaša.

U grupi A sve selekcije za sada imaju po jednu pobedu, a u sredu će se u poslednjem kolu grupne faze takmičenja susresti Srbija – Španija i Turska – Bugarska. S obzirom da je Španija savlada Tursku reprezentaciju sa 3:2 u setovima, ostaju realne šanse da eventualnom pobedom nad selekcijom Španije odbojkaši Srbije odu u polufinale sa prve pozicije u grupi.

Ženska odbojkaška selekcija poražena je od domaćina Turske rezultatom 3:2, po setovima 25:19, 25:20, 23:25, 20:25 i 15:18. Odbojkašice Srbije do sada imaju jednu pobedu i jedan poraz, a u utakmici trećeg kola susrešče se sa selekcijom Slovenije, koja je u utorak poražena od Grčke rezultatom 3:1 i do sada ima dva poraza.

Košarkaši su više nego ubedljivo savladali reprezentaciju Letonije rezultatom 107:55 i tako osigurali mesto u polufinalu, a u sredu od 18.30 igraju protiv domaćina Turske. Košarkašice Srbije poražene su od Belgijanki, kao i u prethodnom meču protiv Turkinja razlikom od samo četiri poena. Iako su na kraju treće četvrtine vodile koš razlike 47:45, konačni rezultat bio je 60:56 u korist Belgijanki. Tim porazom košarkašice Srbije izgubile su šansu za odlazak u polufinale, a u srdu igraju sa reprezentacijom Hrvatske.

Drugog takmičarskog dana u Trabzonu na tatami su izašli i srpski džudisti. Najuspešnija među njima bila je Nikolina Mitrašinović koja je u kategoriji do 44 kilograma poražena u borbi za medalju i u konačnom plasmanu završila na petoj poziciji.

Nemanja Kojić trčaće u finalu trke na 800 metara u petak, poslednjeg dana takmičenja pošto je u kvalifikacionoj trci sa vremenom 1:52:90 minuta završio drugi. U ženskoj konkurenciji na 800 metara Milanović Emilija nije prošla kvalifikacije.

Naši predstavnici u plivanju Dušan Tepavac na 100 metara delfin, Jana Ćirić na 200 leđno, Milica Šoštarec na 100 slobodno i Aleksandra Crevar na 200 prsno nisu prošli kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: